Onko sinulla tiedossa ensitreffit ja se saa sinut hermostuneeksi, jännittyneeksi, kenties hieman ahdistuneeksikin? Mikä avuksi?

Rentoudu, neuvoo parisuhde- ja etikettiasiantuntija April Masini.

”Deittailu on prosessi ja ensitreffit ovat mainio tilaisuus tavata ihmisiä ja tutustua heihin sen verran, että voi päättää haluaako mennä toisille treffeille”, hän kertoi Todaylle.

Masinin mukaan hyvä ensivaikutelma on kuitenkin tärkeää. Masini onkin paljastanut kuusi yleistä ensitreffien virhettä, jotka välttämällä sinulla on hauskaa, annata hyvän vaikutelman ja treffit ovat onnistuneet – ne ovat:

Pukeudut liian rennosti tai muodollisesti

Välität viestejä pukeutumisellasi. Jos tulet paikalle pesua kaipaavissa olohousuissa, ei deittisi katso tätä hyvällä. Vikaan menee sekin, jos treffit ovat vaikkapa kahvilassa ja saavut sinne sennäköisenä, että olisit menossa juhlavaan konserttiin. Masinin mukaan pukeutumisella kerrot sosiaalisesta älykkyydestäsi – tai sen puutteesta.

Otat kolmannen pyörän mukaan

Vaikka treffit jännittäisivät, älä ota sinne mukaan ylimääräisiä henkilöitä. Masinin mukaan sellainen on tylyä ja lisäksi se estää sinua ja deittiäsi todella tutustumasta toisiinne. Jos tapasit deittisi deittisivustolla tai -sovelluksessa, neuvoo Masini googlaamaan hänet ja sopimaan treffit julkiselle paikalle eikä jommankumman kotiin.

Otat paljon valokuvia

Treffeillä on tarkoitus keskittyä toisiinsa, jotta tietää haluaako tavata toistekin. Treffien taltioiminen valokuvilla ei siis ole hyvä idea. Toki jos treffit ovat vaikkapa museossa tai eläintarhassa, on kuvien ottaminen ymmärrettävää, mutta silloinkin on hyvä muistaa kohtuus.

Juot liikaa

Masini suosittelee pitämään alkoholijuomien määrän korkeintaan kahdessa juomassa. Näin varmistat, että olet läsnä eikä alkoholi vaikuta käytökseesi. Jos juot liikaa, voivat toiset treffit jäädä haaveeksi – eikä terveytesikään arvosta.

Alat seurata deittiäsi somessa

Älä kysy heti ensitreffeillä tai niiden jälkeen, voitko alkaa seurata deittiäsi sosiaalisessa mediassa tai tee sitä kysymättä. Masinin mukaan tällainen teko on röyhkeää ja tekee oletuksen läheisyydestä, jota ei välttämättä ole edes olemassa.

Harrastat seksiä

Tämä on hieman kiistanalainen neuvo. Jokainen tekee päätöksiä seksielämänsä suhteen kuten parhaaksi kokee, kunhan kaikki osalliset ovat suostuvaisia. Masini kuitenkin suosittelee, että seksi ei olisi osa ensitreffejä, koska se hämärtää ajatteluasi.

”Kun harrastat seksiä jonkun kanssa, suhteen fokus muuttuu ja kyse on sitten sen tekemisestä uudestaan – seksin, ei treffien”, Masini selitti.

Jos kemia vaikuttaa hyvältä ja kipinöitä sinkoilee, kannattaa katsoa, onko se yhä jäljellä toisilla tai kolmansilla treffeillä.

”Pystyt paremmin puhumaan keskeisistä asioista suhteen kannalta (lapset, urat, asuminen, uskonto, politiikka), kun et yritä miettiä, onko sheivauksesi kunnossa tai onko koti täynnä likapyykkiä”, Masini totesi.

Muista, että tärkeintä on kuitenkin olla oma itsesi treffeillä!

Lähde: Today