Kun on alkanut deittailla uutta tyyppiä, on houkuttelevaa viettää mahdollisimman paljon aikaa hänen kanssaan. Asiantuntijoiden mukaan olisi kuitenkin parempi painaa jarrua: uusien parien pitäisi nähdä toisiaan vain kahdesti viikossa, kertoo Metro.

”On tärkeä pitäytyä vain kahdessa kerrassa viikossa, jotta vietät aikaa tarpeeksi erillään uudesta deitistäsi. Näin syvimmät tunteesi saavat tarpeeksi aikaa tulla esiin alitajunnastasi”, psykiatri Scott Carroll sanoi.

”Nämä syvät tunteet ovat tärkeitä, koska ne auttavat sinua näkemään mahdolliset ongelmat uuden rakkaan kanssa”, hän lisäsi.

Jos näet uutta kumppania päivittäin, voi se voimistaa tunteitasi häntä kohtaan, mutta tässä on myös se riski, että tunteet voimistuvat liian nopeasti.

Liian paljon liian aikaisin?

Kliininen psykologi Seth Meyers on samoilla linjoilla Carrollin kanssa siitä, että uusien parien pitää varoa suhteen kiiruhtamista. Meyer kirjoittaa Psychology Todayssa, että vaikka jotkut parit voivat viettää joka illan yhdessä suhteen alussa ja saada suhteen toimimaan, ei tämä tapa johda pitkäkestoiseen onneen valtaosan kohdalla.

”Tämän dynamiikan ongelma on se, että liian tiheä yhdessäolo aivan suhteen alussa pakottaa illuusion intiimiydestä ja riippuvuudesta, vaikka jokainen ihminen tietää, että vie kuukausia – tai jopa vuosia – aikaa oppia todella tuntemaan toinen ihminen”, Meyers selitti.

Metro kuitenkin muistuttaa, että jokainen pari on erilainen. Joillekin kaksi kertaa viikossa ei riitä ja tunteet voisivat hiipua ennen aikojaan, mutta siinäkin on puolensa, että etenee rauhassa ja antaa itselle tilaa miettiä, mitä todella tuntee toista kohtaan.

Parisuhteet ovat täysin yksilöllisiä. Jos kuitenkin kaipaat jonkinlaista ohjenuoraa, vaikuttaa Metron mukaan uuden kumppanin näkeminen kaksi kertaa viikossa hyvältä lähtöpisteeltä.

Lähde: Metro