Deittaillessa voi toisinaan olla vaikea erottaa terve parisuhde suhteesta, joka on tuomittu epäonnistumaan. Olipa suhteesi tuore tai kestänyt jo jonkin aikaa, on tärkeä osata tunnistaa muutamat merkittävät varoitusmerkit, jotka eivät lupaa hyvää suhteen tulevaisuudelle.

Condomsin parisuhdeasiantuntija James Thomas on paljastanut tällaisia olennaisia varoitusmerkkejä The Sunille. Suomensimme merkit alle, jotta osaat tunnistaa ja reagoida niihin omassa suhteessasi.

Rakkauspommitus

Thomasin mukaan tämä on manipulointitaktiikka, jossa uusi kumppani kohtelee uhriaan liiallisella lämmöllä ja hellyydellä. Tätä ei pidä sotkea suhteen terveeseen alkuhuumaan. Rakkauspommitukseen liittyy yleensä petollisuutta ja epärehellisyyttä, joita hyödynnetään voittamaan henkilön luottamus ja kontrolloimaan häntä.

Jos deittisi tai kumppanisi antaa sinulle liian paljon ylistystä ja huomiota, mikä tuntuu epäluontevalta, on tuntemuksiisi luultavasti syy. Ota suhteen alkuvaiheessa rauhallisesti, jotta luottamus pääsee rakentumaan. Pidä silmällä, kohteleeko hän sinua hyvin vain silloin, kun voi hyötyä siitä jotenkin.

Mustasukkaisuus

Thomas kertoi The Sunille, että mustasukkaisuus voi aiheuttaa paljon ongelmia parisuhteessa. Se saa ihmisen käyttäytymään irrationaalisilla tavoilla, kuten ajattelemaan pahinta kumppanistaan ja kokemaan, että jokin on vialla, vaikka kaikki menisi juuri nyt hyvin. Tämä voi todella vaikuttaa suhteeseen ja syödä itsetuntoa.

Thomasin mukaan jos kumppanisi inhoaa sitä, kun vietät aikaa ystäviesi, työkavereidesi tai perheesi kanssa, voi sen taustalla olla mustasukkaisuus ja tarve kontrolloida sinua.

Ylemmyyskompleksi

Ylemmyyskompleksista kärsivä osoittaa ylimielistä, koppavaa, väheksyvää tai alentuvaa käytöstä ja ajattelee omien kykyjensä tai saavutustensa olevan paljon parempia kuin muilla. Jos deittisi tai kumppanisi saa sinut tuntemaan olosi tyhmäksi tai hän vähättelee sinua kiinnostuksen kohteidesi takia, pitäisi sen olla iso varoitusmerkki. Et ansaitse tällaista kohtelua, joten puutu asiaan.

Thomasin mukaan ylemmyyskompleksi on yleinen narsisteilla.

Salailu

Jos tapailet tyyppiä, joka on salaileva eikä esimerkiksi kerro suhteestanne ystävilleen ja perheelleen, on se varoitusmerkki. Thomasin mukaan salailu viittaa siihen, että hän salaa jotain tai ei halua sinun saavan tietää jotain, joka voisi muuttaa suhtautumistasi häneen. Ansaitset olla sellaisen ihmisen kanssa, kuka on avoin ja kommunikoiva ja ei piilottele sinua läheisiltään.

Erilaiset seksivietit

Ei ole olemassa oikeaa tai väärää määrää seksin harrastamiselle. Seksi on luonnollinen osa parisuhdetta, mutta joillekin se on tärkeämpää kuin toisille ja on myös ihmisiä, joita se ei kiinnosta lainkaan. On kuitenkin tärkeää suhteen kannalta, että osapuolten seksivietit käyvät yksiin tai he osaavat käsitellä eroavaisuutenne.

Thomasin mukaan jos olette täysin yhteensopimattomia seksuaalisten tarpeiden ja halujenne kanssa, voi sen mieltää varoitusmerkiksi. Erilaiset halut voivat aiheuttaa vakavia jännitteitä parin välille.

Ahkeruus ja motivaatio on nollissa

Jokainen etenee eri tahtia elämässään ja kulkee omaa polkuaan. Asenne kuitenkin Thomasin mukaan ratkaisee. Eli jos henkilö ei osoita ollenkaan ahkeruutta, motivaatiota tai halua tavoitella sitä, mitä haluaisi tehdä, voi se olla äärimmäisen epäviehättävää. Thomas neuvoo selvittämään, junnaako hän paikoillaan ymmärrettävästä syystä vai onko osa hänen luonnettaan odottaa, että sinä teet uhrauksia sopeutuaksesi hänen elämäntapoihin.

Thomasin mukaan jos kyse on jälkimmäisestä, miellä se varoitusmerkiksi ja päätä, haluatko olla vastuussa toisen ihmisen todellisuudesta.

Lähde: The Sun