Jos ensimmäiset treffit menevät nappiin, voi alkamassa olla loppuelämänkin kestävä rakkaustarina. Jos ne eivät mene nappiin, löytänet itsesi jälleen Tinderin parista etsimässä uutta mahdollisuutta.

Haluatko parantaa todennäköisyyttä, että ensitreffit menevät hyvin ja et joudu enää uusille ensitreffeille? Vältä silloin näitä 9 tekoa, joilla annat itsestäsi kaikkea muuta kuin hyvän kuvan.

  • Uppoudut ruokaasi – kirjaimellisesti. Kuuntele seuralaistasi ja pidä katsekontaktia sen sijaan, että keskityt vain ruokaasi ja vedät sitä ääntä kohti innolla naama melkein kiinni lautasessa.
  • Alat julistaa aatemaailmaasi. Ensitreffeillä ei kannata puhua politiikasta tai uskonnosta, ne aiheet on parempi jättää vähän myöhemmäksi. Jos myös puhutte jostain, mihin suhtaudut intohimolla, pyri antamaan toiselle osapuolellekin suun vuoro ja älä dominoi koko keskustelua.
  • Tulet paikalle likaisena. Jos matkalla treffeille on sattunut jotain, jonka takia olet hikinen tai likainen, sille ei toki voi välttämättä mitään. Jos kuitenkin tulet hieltä haisevana ja tahraisessa paidassa treffeille, eikä sinulla ole ollut aikomustakaan edes hieman panostaa ulkoiseen olemukseesi, voivat treffit loppua lyhyeen.
  • Juot kuin sieni. On yleistä nauttia yksi tai pari alkoholijuomaa treffeillä. Jos taas kittaat alkoholia kuin viimeistä päivää, voi seuralaisella alkaa hälytyskellot soida.
  • Otat jonkun esiliinaksi. Jos tuot mukanasi kolmannen pyörän, älä ihmettele jos seuralaisesi lähtee saman tien kävelemään treffeiltä. Hän on halunnut tutustua sinuun, ei sinuun ja kehen tahansa, jonka toit mukanasi.
  • Puutut siihen, mitä hän syö. Jokaisella on oikeus syödä juuri sitä, mitä haluaa. Älä ala siis päsmäröidä tai puuttua seuralaisesi ruoka- tai juomavalintoihin.
  • Alat avautua itsestäsi. Hermostuneena saattaa alkaa puhua tai jopa jaaritella vain itsestään. Koeta kuitenkin pitää keskustelu sujuvana ja antaa myös seuralaisen kertoa itsestään. Kysykää kysymyksiä puolin toisin, keskustelkaa ja tutustukaa toisiinne eikä vain toiseen osapuoleen.
  • Olet liian innokas. Ensimmäiset treffit eivät vielä kerro halusta sitoutua toiseen tai tavata toisen vanhemmat seuraavana päivänä. Maltti on valttia, joten älä intoile liikaa ja vie deittailua vakavaan suuntaan liian nopeasti – kuten heti ensitreffien jälkeen.
  • Olet liian itsevarma. Koeta oppia paljon seuralaisestasi, mutta älä mahtaile itselläsi. Liiallinen itsevarmuus ja yliampuva käytös laskevat pisteitäsi seuralaisesi silmissä.

Lähde: Your Tango