Jos uuden kumppanin löytäminen on ollut vaikeaa, voi yksi siihen vaikuttava tekijä olla harrastuksesi, työsi tai asuinpaikkasi. Tutkimuksen mukaan jos ne ovat tietynlaisia, voivat ne saada sinut vaikuttamaan tylsältä muiden silmissä, kertoo Best Life.

Essexin yliopiston tutkimus on selvittänyt tylsimmät ammatit, ominaisuudet ja tavat viettää vapaa-aikaa keräämällä tietoja 500 ihmiseltä viidessä eri kokeilussa. Tämän myötä selvisi, että ihmisten mielestä tylsimmät harrastukset ovat kirkossa käyminen, television katsominen ja lintuharrastus.

Tutkimus sai selville myös, että osallistujien mielestä pienissä kaupungeissa ja kunnissa asuvat ovat tylsempiä verrattuna isoissa urbaaniympäristöissä asuviin. Tylsimpiä töitä sen sijaan olivat data-analyysi, kirjanpito, siivoaminen ja pankkityö.

Jos tuloksia ynnää yhteen, olisi Best Lifen mukaan yleisesti tylsä ihminen siis uskonnollinen datatyötä tekevä henkilö, joka asuu pienellä paikkakunnalla ja tykkää katsoa televisiota. Tutkimus julkaistiin Personality and Social Psychology Bulletin -lehdessä.

Ikäviä seurauksia

Tutkimuksella haluttiin selvittää, miten tylsäksi mielletyksi tuleminen voi vaikuttaa ihmisiin. Tutkimus paljastikin, että yleisesti stereotyyppisesti tylsistä ihmisistä ei pidetä, koska ihmiset haluavat välttää heitä heidän luonteestaan tekemiensä ennakkokäsitysten takia.

”Tämä tutkimus osoittaa, miten vakuuttavia tylsyyden käsitykset ovat ja miten ne voivat vaikuttaa ihmisiin”, tutkimusta tekemässä ollut tohtori Wijnand Van Tilburg kommentoi.

”Käsitykset voivat muuttua, mutta ihmiset eivät välttämättä käytä aikaansa jutellakseen heille, joilla on ’tylsät’ työt ja harrastukset ja sen sijaan välttävät heitä. He eivät saa mahdollisuutta todistaa muiden olevan väärässä ja rikkoa näitä negatiivisia stereotypioita”, hän jatkoi.

”Se tosiasia, että ihmiset valitsevat vältellä tällaisia ihmisiä, voi johtaa sosiaaliseen hyljeksintään ja lisätä yksinäisyyttä, mikä todella vaikuttaa negatiivisesti heidän elämiinsä”, Van Tilburg lisäsi.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Best Life