Vaikka treffeillä on olennaista olla oma itsensä, kannattaa myös muistaa treffietiketti. Elite Dailyn mukaan on tiettyjä asioita, jotka kannattaa pitää mielessä oman treffikäytöksen suhteen, sillä ne kertovat siitä, että olet mahtava seuralainen.

Jos teet jo nämä alle listatut 6 asiaa ensitreffeillä, voit kehua itseäsi – jos et, on aika aloittaa!

Tulet ajoissa paikalle – ja ilmoitat, jos olet myöhässä

Hyvän ensivaikutelman antamiseen vaikuttaa suuresti se, että saavut ajoissa paikalle. Tai jos olet jostain syystä myöhässä, vähintään ilmoitat siitä seuralaisellesi.

”Myöhässä oleminen on itsekästä”, parisuhde- ja etikettiasiantuntija April Masini jyrähti.

”Se osoittaa epäkunnioitusta toista kohtaan. Myöhässä saapuminen – etenkin jos se on toistuvaa – tarkoittaa sitä, ettet laittanut treffejä etusijalle aikatauluja sopiessasi. Kun joku on usein myöhässä, on hän todennäköisesti itsekäs muillakin tavoilla suhteessa”, hän jatkoi.

Pukeutumisesi kertoo, että treffeillä on merkitystä

Kuten jo aiemmin todettiin, on tärkeä olla treffeillä oma itsensä. Pieni panostaminen kuitenkin antaa paremman vaikutuksen, ja on myös tärkeä pukeutua tilanteeseen sopivasti. Eli ole parhaimmillasi, mutta silti aito itsesi. Masinin mukaan kun saavut treffeille laittautuneena, se kertoo siitä, että välität.

”Jos laitat yllesi sen, mikä haisee vähiten pahalle, et silloin välitä. Valtaosa treffeillä käyvistä haluaa olla sellaisen ihmisen kanssa, kenet he voivat esitellä ystävilleen, vanhemmilleen, työkavereilleen ja naapureilleen”, asiantuntija sanoi Elite Dailylle.

”Kun pukeudut treffeille asianmukisesti – olittepa menossa balettiin, kahvilaan, pelaaman tennistä tai cocktail-kutsuille – viestität seuralaisellesi, että olet sellainen deitti, jonka voi viedä minne vain ja teet vaikutuksen”, Masini jatkoi.

Huntingmaven.comin matchmaker ja deittailuvalmentaja Julia Bekker huomautti, että itselleen kannattaa antaa aikaa valmistautua treffeille, jos ne ovat työpäivän jälkeen.

”Suosittelen, että annat itsellesi aikaa käydä kotona töiden jälkeen ja virkistäyty ennen treffejä. Vaihda vaatteet ja jätä työpäivä taaksesi”, Bekker suositteli.

Tarjoudut maksamaan, jos teit aloitteen treffeille

Masinin mukaan on hyvää etikettiä, että maksat treffien laskun tai vähintään tarjoudut maksamaan sen, jos sinä olit se, joka kysyi toista osapuolta treffeille.

”Jos pyysit häntä ulos, maksa treffit. On vain hyvien tapojen mukaista, että maksat laskun, jos teit aloitteen treffeille”, hän kertoi Elite Dailylle.

”Tämä ei tarkoita, että olet vastuussa jokaisesta laskusta, mutta se tarkoittaa sitä, että deittailun alkuvaiheessa osoitat olevasi antelias, sinulla on hyvät käytöstavat ja arvostat jotakuta, joka on suostunut lähtemää kanssasi ulos”, Masini lisäsi.

Suunnittelet kysymyksiä ja treffeiltä poistumista etukäteen

Jotta osoittaisit olevasi todella kiinnostunut ja jotta keskustelu ei olisi niin kömpelöä, mieti etukäteen, mitä haluaisit tietää deitistäsi. Pidä huolta, että kysyt kysymyksiä hänen elämästään, jotta opit tuntemaan hänet.

”Jos löysitte toisenne deittisovelluksesta tai -sivustolta, lue hänen profiilinsa uudelleen ja kysy itseltäsi, mistä olet utelias”, Dates & Mates -podcastia vetävä Damona Hoffman neuvoi.

”Vaikka pyyhkäisysovelluksissa on vähän tietoa saatavilla, mieti miksi sanoit tälle ihmiselle kyllä ja kysy kysymyksiä treffeillä”, hän jatkoi.

Ensitreffit voivat myös mennä paremmin, jos mietit valmiiksi, miten pidät treffit lyhyenä ja sinulla on syy lähteä pois.

”Suunnittele etukäteen poistumiskeino ja pidä ensitreffit noin tunnin mittaisena”, Hoffman suositteli.

”Monet ovat ensitreffeillä liian pitkään tai juovat liikaa, ja jos pidät ensitreffit lyhyenä ja mukana ja saat hänet kaipaamaan lisää, saat todennäköisemmin kakkostreffit”, hän huomautti.

Noudatat ’Joo, ja’ -sääntöä keskustellessa

Hoffmanin mukaan hyvä tapa pitää keskustelu liikkeessä on käyttää improvisaatiotunneilta tuttua tapaa. Eli ’Joo, ja’ -keskustelua.

”Yritä aina varmistaa, että ymmärsit mitä deittisi sanoi ja lisää siihen omia tarinoitasi. Näin keskustelu virtaa paremmin kuin kysymällä vain joukon kysymyksiä”, hän selitti Elite Dailylle.

Tämän säännön noudattaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on aikaa jakaa omia tarinoita ja samalla kysyä deittisi tarinoita. Lisäksi tämä tapa auttaa siirtymään aiheesta toiseen sujuvammin.

Keskityt olemaan hyvä kuuntelija

Jos olet hyvä kuuntelija, antaa sekin sinusta hyvän vaikutelman. Bekkerin mukaan kysymysten kysyminen on tärkeää, mutta kuunteleminen on yhtä tärkeää eikä pidä dominoida keskustelua.

”Tarkoitan aktiivisella kuuntelemisella sitä, että et vain teeskentele kuuntelevasi, vaan todella kuuntelet mitä muut sanovat. Varmista, että mielesi on selkeä etkä häiriinny mistään”, hän sanoi.

Hoffmanin mukaan kannattaisi keskittyä enemmän kuuntelemiseen kuin puhumiseen.

”Olemme niin halukkaita saamaan toisen ihmisen pitämään meistä, että meillä on tapana mennä mahtailutilaan, mutta oikeasti avain mahtaviin treffeihin on se, ett muodostat yhteyden edessäsi olevan ihmisen kanssa – mitä ei voi saavuttaa kehuskelemalla ja puhumalla liikaa”, Hoffman päätti.

Lähde: Elite Daily