Kuvittelitko, että ensitreffit pitäisi olla hulppeat tai ylisuloisen romanttiset? Ei suinkaan – ainakin jos uskoo biologista antropologia Helen Fisheria sekä deittisivusto Plenty of Fishin kyselytutkimuksen tuloksia.

Fisherin mukaan tieteellisesti hyvät ensitreffit ovat paljon yksinkertaisemmat: tavatkaa juomien äärellä. Juoma voi olla alkoholiton tai alkoholillinen.

”Drinkeillä käydessä olette sosiaalisempia, puheliaampia ja näytätte enemmän, millaisia olette”, Fisher selitti.

Plenty of Fishin kyselytutkimuksen tulos tukee Fisherin teoriaa. Tutkimuksessa ilmeni, että todennäköisimmin vakavaan parisuhteeseen sivuston kautta päätyneet parit kävivät ensitreffeillä joko päivällisellä, kahvilla, drinkeillä tai kävelyllä.

Nämä treffiaktiviteetit toimivat, koska niissä pääpaino on ihmisessä, ei aktiviteetissa itsessään. Fisherin mielestä drinkit ovat parempi idea kuitenkin kuin päivällinen, koska ne vaativat vähemmän.

”Ensitreffien pitäisi olla vain yksillä käyminen, koska sinun ei todella tarvitsisi antaa paljon rahaa tai aikaasi. Se on katsaus”, Fisher sanoi.

Jos kemiat kohtaavat ja juttu luistaa, voi aina ottaa toisetkin juomat ja jos ei, on yksien jälkeen helppo lähteä kotiin. Ravintolaillalliset voi siis olla parempi jättää kakkostreffien ideaksi.

Lähde: Glamour