”Mistä tietää, että joku on kasvissyöjä?”
”No mistä?”
”Höhöh, se kyllä kertoo siitä sulle ite!”

Ja etenkin naisilla se voi kannattaa, jos haluaa treffiseuraa! Women’s Health kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan miehet todennäköisemmin ottavat yhteyttä kasvissyöjänaisiin kuin naisiin, jotka syövät lihaa.

Tutkimuksen taustalla on deittisovellus AYI (Are You Interested?), jonka väki analysoi 180 000 sovelluksen käyttäjän aktiivisuutta ja kävi läpi yhteensä 2,4 miljoonaa interaktiota. Näistä 950 000 oli naisilta ja 1,45 miljoonaa miehiltä.

AYI tutki todennäköisyyttä, jolla käyttäjä otti yhteyttä katsomiinsa profiileihin. Women’s Healthin mukaan tutkijat saivat selville, että miehet 11 prosenttia todennäköisemmin ottavat yhteyttä kasvissyöjänaisiin kuin lihaa syöviin naisiin.

Naisten kohdalla tilanne olikin päinvastainen: naiset ottivat 13 prosenttia todennäköisemmin yhteyttä lihaa syöviin miehiin kuin kasvissyöjämiehiin. AYI ei kuitenkaan selvittänyt kasvissyöjänaisten ja -miesten määriä, joten Women’s Healthin mukaan ei voi olla varmaa, onko taustalla kyse vain siitä, että iso määrä kasvissyöjämiehiä on kasvissyöjänaisten perään ja sama päinvastoin lihansyöjillä.

Ruokavaliota ei kuitenkaan tarvitse laittaa uusiksi vain siksi, että pääsisi treffeille. AYI:n Josh Fischerin mukaan vaikka sovelluksen käyttäjät saattavat hyödyntää ruokavaliota, pituutta, tuloja ja muita tekijöitä päättääkseen, ottavatko yhteyttä mahdolliseen treffiseuralaiseen, yleensä nämä kriteerit unohtuvat, jos henkilö ottaa yhteyttä ensin.

Fischerin mukaan tämä johtuu luultavasti siitä, että kun tiedät jonkun olevan kiinnostunut sinusta, on se tärkeämpää kuin pienet tekijät, kuten ruokailutottumukset. Ole siis avarakatseinen!

Lähde: Women’s Health