Deittaillessa ei ole väliä vain sillä, mitä sanot. Oma vaikutuksensa voi olla myös sillä, miten asiasi sanot ja millainen äänenkäyttösi on.

Tutkimuksen mukaan naiset voivat saada puheensa kuulostamaan miesten korvissa entistä viehättävämmältä muuttamalla ääntään. Tutkimus on julkaistu Journal of Nonverbal Behavior -lehdessä.

Tutkimuksessa 20 miesopiskelijaa sekä 20 naisopiskelijaa pyydettiin sanomaan ääneen numerot 1-10 ensin normaalilla äänellä. Tämän jälkeen heitä pyydettiin toistamaan ne ja muuttamaan ääntään eri tavoin.

Opiskelijat sanoivat numerot myös viehättävällä puhetavalla, itsevarmalla tavalla, dominoivalla tavalla ja älykkäämmällä tavalla. Sen jälkeen yhteensä 40 muuta opiskelijaa arvioi äänet asteikoilla 1-7.

Tutkimuksessa ilmeni, että miehet eivät kuulostaneet naisten mielestä viehättävämmältä, vaikka yrittivät puhua sellaisella tavalla. Sen sijaan kun naiset yrittivät kuulostaa viehättävämmältä, he onnistuivat siinä.

Naiset saivat normaalilla puhetavallaan keskiarvotuloksen 3,45, mutta kun he muuttivat ääntään, arvioijien tuloksista tuli keskiarvoksi 4,29. Viehättävällä tavalla puhuessaan naiset puhuivat hitaammin, matalammalta sekä käheämmin, mikä sai heidät vaikuttamaan miesten mielestä viehättävämmältä.

Lähde: Women’s Health