Ennen kuin lähetät avaus- tai iskureplasi matchillesi, lue viesti tarkkaan ja varmista, ettet ole tehnyt kirjoitusvirheitä tai kirjoittanut sanoja miten sattuu. Oikeinkirjoitus on nimittäin merkittävää nettideittailussa, kertoo Glamour.

Deittisivusto Zooskin teettämän kyselytutkimuksen mukaan noin puolet sinkuista (48%) mieltää huonon kieliopin tai kirjoitusvirheet niin sanotuksi deal breakeriksi ja deittailu tyssää siihen. Kyselyyn vastasi 9 000 Zooskin käyttäjää.

Glamourin mukaan naiset ovat tämän asian suhteen tarkempia kuin miehet, mutta ero ei ole iso. Naisista 65 prosenttia ei innostu huonosti kirjoittavista tyypeistä, kun miehistä samoin ajattelee 60 prosenttia.

Lisäksi neljännes Zooskin käyttäjistä sanoi huonon kirjoituksen vaikuttavan typerältä ja 27 prosenttia ajattelee, että se vaikuttaa vain laiskalta.

Pisteet tekevät epäaidoksi

Vastaavaan tulokseen on tullut aiemmin deittipalvelu Matchin teettämä tutkimus. Tässä tutkimuksessa ilmeni, että 88 prosentille Matchin naiskäyttäjistä ja 75 prosentille mieskäyttäjistä oikeinkirjoitus on tärkein ominaisuus, jonka perusteella he arvioivat matchinsa.

Oikeinkirjoituksen ja hyvän kieliopin käytössä on kuitenkin yksi poikkeus deittailun saralla: viestien päättäminen pisteeseen. Binghamtonin yliopiston tutkimus osoitti, että pisteitä lauseiden perässä käyttävät viestittelijät miellettiin epäaidommaksi.

Välimerkkejä ei kuitenkaan kannata tyystin unohtaa, sillä tutkimuksessa havaittiin, että huutomerkeillä on päinvastainen vaikutus kuin pisteillä. ’Moi!’-viesti voi siis olla parempi tapa aloittaa viestittely kuin ’Moi.’

Lähde: Glamour