Kun viestittelet ihmiselle, josta todella pidät ja olet kiinnostunut, voi vastauksen odottaminen tuntua piinaavalta. Tämä voi taas johtaa siihen, että alkaa tehdä tulkintoja vastausajan perusteella.

Cosmopolitan on käynyt läpi, mitä erilaiset vastausajat todella merkitsevät, ja suomensimme ne alle. Ennen kuin kuitenkin mennään itse vastausaikoihin, on syytä tehdä pari huomautusta:

  • jos viestiesi vastaanottaja on esimerkiksi kiireinen töissä, puhuu se puolestaan. On täysin ymmärrettävää, että jos on jossain kiinni, ei silloin pysty vastaamaan kovinkaan nopeasti
  • et voi olettaa tai odottaa jonkun olevan saatavilla 24/7

Ja sitten niihin aikoihin ja tulkintoihin siitä, mitä ne kertovat hänen kiinnostuksestaan.

Jos hän vastaa ennen kuin olet ehtinyt lähettää vastauksesi

Cosmopolitanin mukaan jos hän vastaa viestiisi ennen kuin olet edes lähettänyt omaa jatkoviestisiä, on välillänne silloin joko aivan oma kommunikoinnin taso tai viestittelet tyypin kanssa, kuka on erittäin kiinnostunut sinusta. Jos lähetät jollekulle viestin ja hän osaa jotenkin lukea ajatuksesi lopun ja vastaa ennen kuin olet saanut omaa viestiäsi valmiiksi, tiedät sen olevan aitoa.

Hän vastaa muutamassa sekunnissa

Erittäin nopeat vastaajat ovat Cosmopolitanin mukaan myös varma tapa tunnistaa, että viestittelet tyypin kanssa, kuka on erittäin kiinnostunut juttelemaan kanssasi ja siitä, mitä sinulla on sanottavana. Jos vastauksia tulee sinulle nopeasti, sekunneissa, kertoo se siitä, että toinen osapuoli on niin avoin ja rehellinen, ettei hän pohtinut tuntikausia, mitä vastaisi. Hän ei pelaa pelejä, vaan kommunikoi tehokkaasti ja haluaa pitää sen käynnissä. Olet onnekas!

Hän vastaa heti (muutaman minuutin sisään)

Cosmopolitanin mukaan tämänkin voi ymmärtää niin, että hän on tosi kiinnostunut sinusta ja olet hänelle etusijalla. Mutta oletko itse kiinnostunut hänestä vai koetko hänet hieman karmivaksi ja turhan intensiiviseksi? Tässä oma näkemyksesi vaikuttaa: joko hän on silmissäsi tyyppi, jolla ei ole muuta elämää kuin odottaa, että viestität hänelle, tai sitten hän on niin mielissään siitä, että viestit taas ja luultavasti menette viiden vuoden sisään naimisiin.

Hän vastaa 10-60 minuutin aikana

Tällainen vastausaika on Cosmopolitanin mukaan melko tavallista vapaapäivää viettäville ihmisille, jotka viestittelevät kiinnostuksen kohteensa kanssa. Hän ei istu odottamassa viestejä sinulta, mutta katsoo kuitenkin puhelintaan sen verran usein nähdäkseen, onko joku laittanut viestiä. Tai sitten hän istuu puhelin kädessään, koska hänellä ei ole tekemistä ja hän ajatteli odottaa edes tovin ennen kuin vastaa, jotta vaikuttaisi rennolta.

Hän vastaa tuntia myöhemmin

Tämäkin on ihan tavallinen vastausaika. Kenties hänellä oli jotain tekemistä tai sitten hän näki viestin, mutta oli väsynyt eikä jaksanut heti vastata. Joka tapauksessa tämä on Cosmopolitanin mukaan sellainen vastausaika, joka puhuu sen puolesta, että hän pitää sinusta.

Hän vastaa aina tietyin väliajoin

Jos viestittelykumppanin vastausajoista alkaa muodostua tietty kaava, voi se tuntua hieman kummalta. Esimerkiksi hän saattaa aina vastata 33 minuuttia sinun lähettämäsi viestin jälkeen tai lähettää viestit aina 7 yli tasan. Se voi olla sattumaa tai hän on saanut jonkun neuvon, että on aina hyvä vastata tietyin väliajoin. Tai sitten taustalla on esimerkiksi jonkinlainen pakko-oirehäiriö. Joka tapauksessa tästä voi olla hyvä kysäistä häneltä jossain vaiheessa, kun tapaatte.

Joskus hän vastaa heti ja joskus tunteja myöhemmin

Cosmopolitanin mukaan tämä vastaustyyli voi tehdä olon kurjaksi. Ainakin joidenkin tyyppien kohdalla käy niin, että he yleensä vastaavat nopeasti ja kun heistä ei kuulu pidempään aikaan, he laittavat viestiä, jossa sanotaan esim. ”Sori, olin siskon kaverin peliä katsomassa (tms). Mites menee?” Mutta kun hän ei sanokaan mitään tuollaista, jää siitä Cosmopolitanin mukaan sellainen olo, että ehkä hän toisinaan on kiinnostunut ja toisinaan hän pyörittää muita kumppaniehdokkaita ja hänen aikansa on kortilla. Tai sitten tulee ajatelleeksi, että aiempi oma viesti sai hänet mieltämään itsensä idiootiksi. Joka tapauksessa olo tulee kurjaksi.

Hän vastaa seuraavana päivänä

Cosmopolitanin mukaan tämä voi vaikuttaa vähän oudolta, mutta vielä ei ole syytä huoleen. Joskus ihmisillä tulee kiireitä ja vastaaminen unohtuu tai on vain niin väsynyt päivän muiden juttujen jäljiltä, ettei vain jaksa jutella. Tätä tapahtuu, ei huolta!

Vastaus tulee monta päivää myöhemmin

Koska nykyään ihmiset ovat niin kiinni puhelimissaan, on tämä vastausaika Cosmopolitanin mukaa taas oudompi. Jos hän odotti monta päivää ennen kuin vastasi viestiisi, hän yrittää ottaa homman tosi rennosti tai sitten hän ei vain ole niin kiinnostunut sinusta. Valitettavasti.

Hän vastaa viikkoa myöhemmin kuin hän olisi asiakaspalvelutyössä isossa firmassa

Cosmopolitanin mukaan jos hän ei vastaa viestiisi tyyliin ”Moi! Koko perheeni menehtyi dramaattisessa onnettomuudessa”, tarkoittaa tämä todennäköisesti sitä, ettei häntä juuri kiinnosta jutella sinulle. Sitten hänen halunsa heräsivät ja hän ajatteli, että tämä on vielä melko kohtuullinen aikaikkuna kokeilla, heruisiko sinulta.

Hän vastaa sinulle, mutta ette ole jutelleet niin pitkään aikaan, että ehdit jo poistaa hänen numeron

Cosmopolitanin mukaan tämä on kuin yllä oleva vastausaika potenssiin tuhat. Tässä taustalla on todennäköisesti se, että hän ei ollut niin kiinnostunut sinusta, jatkoi eteenpäin, ehkä deittaili paria muuta tyyppiä, jatkoi heistäkin eteenpäin ja eräänä iltana tunsi olonsa seuraa kaipaavaksi ja hoksasi, että hänellä on vielä numerosi. Hän päätti kokeilla onneaan kanssasi, kun koki sen tilanteeseen sopivaksi.

Lähde: Cosmopolitan