Treffeillä ei välttämättä huomaa heti, kuinka kaikki mahdollinen on menossa pieleen.

Roope (nimi muutettu) huomasi liian myöhään, että treffit olisi pitänyt lopettaa ennen kuin ne ehtivät kunnolla alkaakaan. Vasta sade paljasti treffiseuran olevan hänelle täysin epäsopivaa seuraa eikä siinä vaiheessa ollut enää mahdollisuutta perääntyä.

Treffit alkoivat elokuvateatterissa, jossa nainen oli halunnut aloittaa treffit. Siellä he tapasivat eräänä lauantai-iltana. Elokuva, jonka he olivat sopineet näkevänsä, oli melkoisen suosittu. Nainen ei ollut varannut lippuja ja Roope oli ollut siinä luulossa, että nainen olisi sen tehnyt, koska itse ehdotti juuri tuota elokuvaa.

Roope olisi voinut toki varmistaa, että varaus olisi tehty, joten tämä ei vielä saanut Roopea epäilemään naisen outoudesta. Koska elokuva oli lähes täyteen varattu, sinne ei ollut tarjolla vierekkäisiä paikkoja. Roope ja nainen joutuivat katsomaan leffan eri puolelta elokuvasalia.

Nainen oli kuitenkin varautunut treffeihin edes siten, että hän oli varannut pöydän ravintolasta, jonne oli tarkoitus kävellä leffateatterista. Siinä vaiheessa, kun alkoi siirtyminen ravintolaan, Roope sai huomata kuinka kaikki ei ollutkaan ihan kunnossa, nimittäin naisen päässä.

Ulkona oli alkanut satamaan, eikä nainen suostunut astumaan jalallakaan ulos. Roope tarjoutui lainaamaan naiselle takkiaan, jonka alla nainen ei kastuisi. Nainen kertoi, että se ei auta, koska hän ei voi kastella edes jalkojaan, koska hän on merenneito ja jos hänen jalkansa kastuvat, hänelle kasvaa pyrstö.

Sade loppui yllättäen ja se jäi niin lyhyeksi, että maakaan ei ollut kovin märkä. Tässä vaiheessa Roopella teki jo mieli lopettaa treffit, mutta koska ravintola oli todella lähellä ja heillä oli sinne pöytävaraus, Roope päätti vielä jatkaa treffejä.

Ravintolassa meni kaikki ihan hyvin siihen asti, kunnes nainen sai eteensä tilaamansa kanasalaatin. Nainen alkoi syömään sitä käsin. Nainen nyppi käsillään pois salaatista jokaisen maissijyvän ja pisteli käsin suuhunsa kaiken, joka kelpasi hänelle syötäväksi.

Roope söi oman ruokansa, maksoi oman osansa laskusta ja häipyi paikalta vähin äänin eikä nainen edes kiinnittänyt huomiota miehen lähtöön, koska oli niin kiireinen maissien nyppimisen takia.

Ehkä nainen oli merenneito tai ainakaan hän ei vaikuttanut olevan kotoisin tältä planeetalta. Sitä Roope ei halunnut selvittää, eikä hän ole nähnyt naista sen koommin.