Deittailuneuvoja on tarjolla yllin kyllin, mutta osasta aika on ajanut ohi ja ne ovat jo menneiden talvien lumia. Kaikille vanhanaikaisille neuvoille ei kuitenkaan kannata viitata kintaalla.

Nämä terapeuttien ja deittailun asiantuntijoiden antavat neuvot ovat ehkä vanhanaikaisia, mutta ne toimivat yhä nykypäivänä. Lue neuvot alta ja testaa, miten ne vaikuttavat omaan deittailumenestykseesi!

Avaa ovi

Vaikka deittisi osaa avata oven itsekin, on tämä silti romanttinen ele. Parisuhdeasiantuntija Claire Barberin mukaan tämä tapa toimii sukupuoleen katsomatta, joten tämä ei suinkaan ole vain miesten heiniä.

Kirjoita rakkauskirjeitä

Netflix ja chill? -viestissä ei ole oikein mitään romanttista, vai mitä? Käsinkirjoitettu rakkauskirje sen sijaan on yhtä hurmaava ele nyt kuin se oli vuosisata sitten.

Anna vilpittömiä kehuja

Voit vaikuttaa deittailumenestykseesi merkittävästi sillä, että annat aidon, vilpittömän kehun, joka on erityisesti deitillesi sopiva. Huomaa asioita hänessä ja tuo ne esiin. Barberin mukaan usein näillä pienillä asioilla on suurin merkitys.

Pukeudu hyvin

Parisuhdeasiantuntija Tracy Crossleyn mukaan usein ihmiset koettavat tehdä vaikutuksen muihin pukeutumalla seksikkäästi. Jos kuitenkin etsit rakkautta, älä lähde liikkeelle seksikkyyskulmalla. Pukeudu sen sijaan mukavasti, mutta tyylikkäästi ja niin, että tunnet olosi mukavaksi.

Unohda pelit

Älä leiki toisen tunteilla ja pelaa pelejä. Crossleyn mukaan toisen ihmisen manipuloiminen olemalla vastaamatta hänen yhteydenottoihin tai teeskentelemällä kiireistä eivät saa ketään rakastumaan sinuun. Ole sen sijaan rehellinen ja avoin.

Muista muukin elämä

Vaikka kuinka pitäisit uudesta deitistäsi ja haluaisit viettää joka sekunnin hänen kanssaan, koeta painaa jarrua. On tärkeä muistaa, ettei ole mikään kiire eikä sinun tarvitse omistaa kaikkea aikaasi ja huomiotasi hänelle. Rakkausvalmentaja Mona Greenin mukaan parisuhteet ovat kuin tuli: jos haluat sen kestävän pitkään, se tarvitsee myös riittävästi ilmaa.

Tarkkaile, miten hän kohtelee tarjoilijoita

Jos haluat tietää, miten joku kohtelisi sinua, tarkkaile miten hän kohtelee muita – etenkin asiakaspalvelutyötä tekeviä, kun olette treffeillä. Jos hän vaikkapa huutaa tarjoilijalle, kun ruoan saamisessa kesti, ei hän ole mikään hurmuri.

Tutustu kaikessa rauhassa

Kun tuntee mahdolliseen uuteen kumppaniin vetoa, on helppo toimia impulsiivisesti. Impulsiivisuus ei kuitenkaan aina johda mihinkään hyvään. Koeta siis tutustua toiseen kaikessa rauhassa ennen kuin viet suhteen pidemmälle tai toteat, ettei hänessä ole potentiaalia kumppaniksi.

”Ihmiset paljastavat luonteensa eri tahtia. Anna mahdolliselle uudelle kumppanille tilaisuus näyttää, kuka hän on ennen kuin teet päätöksiä”, kliininen psykologi Rachel Levenson neuvoi.

Kinastelkaa kasvokkain

Kun suhde etenee ja vakavoituu, tulee eteen riitoja ja kinastelua. Kun ongelmia tulee vastaan, käsitelkää ne kasvokkain, vaikka tuntuisikin helpommalta hoitaa ne esimerkiksi viestitellen. Se on paljon terveempi vaihtoehto suhteen kannalta. Parisuhdeasiantuntija Carmel Jones muistutti, että puhelimen välityksellä kinastelu on toksista suhteelle, koska tunteita ei voi ilmaista kunnolla eikä ongelmia kunnolla käsitellä.

Pyydä anteeksi lahjan kera

Anteeksipyyntö on tärkeää riitelyn jälkeen. Jos kuitenkin haluat viedä sen toiselle tasolle ja tuoda esiin samalla romanttista puoltasi, anna kumppanille lahja anteeksipyynnön yhteydessä.

”Tätä arvostetaan edelleen. Se on ele, joka osoittaa, että joku on valmis panostamaan anteeksipyyntöön ja kääntämään uuden lehden”, Jones selitti.

Lähde: Best Life