Kun seuraavan kerran käyt treffeillä, seuraile samalla deittisi katsetta. Huomioi erityisesti, katsooko hän sinua silmiin vai vaeltaako hänen katseensa pitkin kasvojasi ja vartaloasi.

Erään tutkimuksen mukaan nimittäin katseen perusteella voi päätellä, ovatko treffiseuralaisesi tunteet sinua kohtaan himoa vai romanttisia tunteita. Tutkimus on julkaistu Psychological Science -lehdessä.

Tutkimukseen osallistuneet katsoivat satoja valokuvia ja arvioivat ne pikaisesti. Osassa kuvista oli pariskuntia ja muissa vain yksi ihminen.

Pariskuntien valokuvien kohdalla osallistujien piti salamannopeasti päättää, tunteeko kuvassa oleva pari toisiaan kohtaan seksuaalista himoa vaiko romanttista rakkautta. Yksittäisten ihmisten kuvista osallistujien piti sen sijaan kertoa, kokivatko he itse henkilön seksuaalisesti viehättäväksi vai näkivätkö he hänet mahdollisena kumppanina vakavampaan suhteeseen.

Osallistujien katsetta seurattiin silmänliikekameralla, jonka tiedoista tutkijoille selvisi, että romanttisen rakkauden maininneet osallistujat katsoivat kuvassa ollutta henkilöä silmiin. Jos taas osallistuja mainitsi himon, olivat heidän silmänsä harhailleet pitkin kuvassa olevan henkilön kasvoja sekä vartaloa.

Näin ollen treffiseuralaisen katsetta seuraamalla voit tehdä päätelmiä siitä, suhtautuuko hän sinuun himolla vai voiko mukana olla romanttisia tunteitakin. Vuorenvarma tapa tämä ei tietysti ole, mutta se voi silti puhua puolestaan.

Lähde: Women’s Health