Jos ei ole käynyt pitkään aikaan ensitreffeillä (tai kenties ei koskaan), voi koko ajatus treffeille menosta tuntua tavallistakin kuumottavammalta. Miten treffeillä pitää käyttäytyä? Mikä on tavallista? Mikä ei?

Jotta tietäisit paremmin, mihin varautua on Elite Daily listannut yleisiä asioita, joita tapahtuu usein ensitreffeillä, ja suomensimme ne alle.

Perhosia vatsassa

On täysin tavallista, että ensitreffit jännittävät hieman ja vatsassa tuntuu olevan perhosia. Muista kuitenkin, ettei sinun pidä tehdä mitään, mikä tekee olosi epämukavaksi. Jos jännitys menee yli tai treffit alkavat ahdistaa, voit aina perua tai siirtää treffit toiseen ajankohtaan. Ajattele itsesi ja mielenterveytesi parasta!

Valmistaudut kaikessa rauhassa

Jos huomaat viettäväsi tavallista enemmän aikaa peilin edessä tai vaihdat vaatteesi monta kertaa, on se täysin yleistä. Se voi itse asiassa kertoa jännityksestä ja innostuneisuudesta.

Sovitte tapaamispaikan

Ennen ensitreffejä saatatte deittisi kanssa viestitellä hieman siitä, missä ja milloin tapaatte. Tapaatteko ravintolassa, haetko hänet matkalla treffiaktiviteettinne luo vai kohtaatteko lähempänä sinun kotiasi? Vaihtoehtoja on monia ja on tyypillistä ennen ensitreffejä tehdä suunnitelma, missä kohtaatte.

Small talk käyttöön

Tapaattepa missä tahansa, saattaa kestää hetki ennen kuin lämpenette toisillenne ja juttu alkaa luistaa. Jos keskustelun alku takeltelee, ei huolta! Elite Daily muistuttaa, että kemia usein kasvaa ajan mittaan ja small talkiin turvautuminen ei kerro siitä, etteikö teillä voisi olla yhteistä tulevaisuutta.

Keskustelette tilauksesta

Jos menette treffeillä syömään, kahville, drinkeille tai mihin tahansa, missä voi tilata listalta jotain, on se näppärä tapa rikkoa jää, kun keskustelee siitä, mitä aikoo tilata. Kenties päätätte jopa jakaa jotkin tilauksenne!

Kysytte kysymyksiä

Erilaisten kysymysten esittäminen on tyypillinen tapa koettaa tutustua toiseen ihmiseen treffeillä. Missä hän on kasvanut? Onko hänellä sisaruksia? Mikä on hänen lempiohjelmansa? Muista kuitenkin kunnioittaa deittisi rajoja. Jos hän tuo jollain tavalla ilmi, että jokin aihe tekee hänen olonsa epämukavaksi, vaihda puheenaihetta. Avoin ja rehellinen keskustelu on mainio tapa oppia jotain uutta toisistanne.

Kuuntelet aktiivisesti

Kysymysten esittämisen ja keskustelun lomassa on tärkeä todella kuunnella, mitä toinen sanoo. Osallistu tarinaan, jota hän kertoo, kysymällä jatkokysymyksiä ja ole kiinnostunut. Aktiivinen kuuntelu voi Elite Dailyn mukaan auttaa kipinää voimistumaan entisestään.

Kuka maksaa laskun?

Ensitreffien lopulla tulee keskustelua siitä, kuka maksaa laskun. Hoitaako toinen sen vai laitetaanko koko summa puoliksi? Vai kenties kumpikin hoitaa omansa? Olipa valinta mikä tahansa, pohjautuu se siihen, mikä teistä tuntuu oikealta. Ei ole olemassa mitään tiettyä, oikeaa tapaa – tärkeintä on, että lasku tulee maksettua.

Hyvät yöt ja eri teille

Kenties jompikumpi saattaa toisen kotiin, jotta voitte jutella vielä lisää. Tai kenties lähdette eri teille treffipaikasta. Mihin ikinä päädyttekään, on tärkeä ilmaista seuralaiselle, jos nautit treffeistä ja hänen seurastaan. Kommunikoi ja tee aikeesi selväksi.

Tai vietätte yön yhdessä

Eri teille ei suinkaan ole pakko lähteä. Jos sinun ja deittisi välillä klikkasi niin hyvin, ei mikään estä suuntaamasta saman katon alle yöksi. Tärkeintä on, että kumpikin on samalla viivalla, aikomukset ovat selvät ja keskustelette siitä, mihin olette valmiita. Jos se kummastakin tuntuu hyvältä idealta, seuratkaa tunteita ja halujanne.

Tulevasta jutteleminen

Jos ensimmäiset treffit menivät nappiin, ei sinun tarvitse odottaa jotain tiettyä aikaa ennen kuin ehdotat seuraavia. Jos taas kipinät eivät sinkoilleet, voit kiittää illasta ja kertoa, miltä sinusta tuntuu. Älä johda deittiäsi harhaan. Kävi miten kävi, avaa keskustelu ja ole valmis jättämään juttu sikseen, jos jompikumpi ei tunne samanlaista yhteyttä.

Muista, että hyvät ensitreffit ovat täysin riippuvaisia treffit suunnittelevista yksilöistä. Treffien pitäisi näyttää siltä, mikä tuntuu hyvältä sinusta ja hänestä.

Lähde: Elite Daily