Katsekontaktilla voi olla todella voimakas vaikutus. Se on itse asiassa niin tärkeä, että katsekontaktia on tutkittu vuosikausia ja tieteilijät yhä oppivat uutta sen voimasta, kertoo Your Tango.

Silmät ja katse voivat paljastaa paljon, ja kun katse kohtaa toisen ihmisen kanssa, voi se vaikuttaa siihen, miten tähän toiseen ihmiseen suhtautuu. Katsekontaktin perusteella toisesta ihmisestä voi tehdä oletuksia tai jopa tulkintoja hänen senhetkisistä ajatuksistaan.

Millaisia seikkoja katsekontakti voi sitten paljastaa? Alla viisi esimerkkiä!

Tunteeko hän seksuaalista vetoa sinuun

Kun katsoo suoraan toista ihmistä silmiin, voi se saada kiihottumaan. Se, miten tämä kiihottuminen tulkitaan, riippuu osallisista sekä olosuhteista. Tuntemattoman tuijotus voi vaikuttaa uhkaavalta ja herättää pelkoa, minkä lisäksi katsekontakti on yhdistetty myös sosiaaliseen ahdistukseen. Mahdollisen seksikumppanin katse sen sijaan aiheuttaa kiihottumisreaktion, joka voidaan tulkita positiivisesti niin selkeänä merkkinä kiinnostuksesta kuin kutsuna seksiin.

Onko hymy aito

Psykologi Paul Ekman on Your Tangon mukaan erottanut aidon hymyn tekohymyistä, joilla teeskennellään onnellisuutta tai peitellään muita tunteita. Silmät ovat avainasemassa aidon hymyn erottamisessa tekohymystä. Kun hymy on aito, silmät muuttuvat kapeammaksi ja silmien ulkonurkkiin syntyy hymyn myötä juovia.

Onko hän kiinnostunut sinusta

Silmien pupillit suurenevat, kun tuntee vetoa tai on kiinnostunut jostakusta. Tutkimuksissa on myös ilmennyt, että jotkut miehet arvioivat sellaiset naiset viehättävämmäksi, kenellä on suuremmat pupillit.

Oletko rakastunut

Your Tangon mukaan tutkimus rakkaudesta ja viehättymisestä on paljastanut, että katsekontakti on hyvä ennusmerkki siitä, että kaksi henkilöä ovat rakastuneet toisiinsa. Katsekontakti voi olla erittäin tärkeä osa deittailua. Tutkimuksen mukaan pariskuntienkin kannattaa pitää huolta keskinäisestä katsekontaktista. Tällaiset parit nimittäin tunsivat tutkimuksessa enemmän hellyyttä toisiaan kohtaan ja välillään intohimoista rakkautta.

Valehteleeko joku

Moni saattaa olettaa, että valehtelija ei katso silmiin. Tutkimus puhuu kuitenkin toista kieltä. Valehtelija saattaa katsoa silmiin enemmän kuin totta puhuva henkilö. Tämä johtuu siitä, että huiputtaja yrittää panostaa siihen, että toinen uskoo hänen sanomansa ja katsekontakti ampuu yli, jotta hän vaikuttaisi puhuvan totta.

Lähde: Your Tango