Tiesitkö, että ensitreffeille on ihanteellinen kesto? Tätä mieltä on ainakin deittailusta kirjankin kirjoittanut koomikko ja toimittaja Gabi Conti.

Conti kirjoittaa Cosmopolitanissa, etteivät ensitreffit saisi koskaan kestää yli tunnin. Tarkemmin sanottuna niiden pitäisi kestää tarkalleen vain 57 minuuttia.

Tämä aika on suurin piirtein sama kuin mitä käytät ryhmäliikuntatuntiin, tylsää kokoukseen töissä tai juttelet vanhempasi kanssa puhelimessa. Contin mukaan se on täydellinen kesto siihen, että ehtii juoda yhdet drinkit/kupillisen kahvia tai muuta vastaavaa ja saa selville, onko matchillasi sisaruksia vai ei.

Jos tämä vielä riitä vakuuttamaan sinua, suomensimme alle Contin listaamat viisi hyvää syytä, miksi ensitreffeillä ei kannata olla tuntia pidempään.

Ensitreffeillä pitäisi vain selvitellä kiinnostusta ja kemiaa

Conti kirjoittaa, että tieteen mukaan pystyt sanomaan vain kolmen sekunnin jälkeen, tunnetko vetoa johonkuhun. Sinun ei siis tarvitse viettää koko iltaa uuden tuttavuuden kanssa, kun vain muutama sekunti riittää kertomaan, tunnetko fyysisesti vetoa seuralaiseesi.

Aikasääntö tarjoaa helpon pääsyn pois huonoilta treffeiltä

Jos treffiseuralainen ei sytytä ja koko homma on kömpelöä ja kiusallista, et menetä elämästäsi kuin tunnin sen sijaan, että viettäisit huonoilla treffeillä monta tuntia. Conti suosittelee, että kerrot seuralaisellesi tästä ensitreffien aikasäännöstäsi etukäteen ja kun tunti tulee täyteen, sinulla on mahdollisuus lähteä kotiin ilman, että se tuntuu kiusalliselta tai kukaan pahoittaa mieltään.

Se kunnioittaa sinun ja hänen aikaa

Ihmiset elävät kiireistä elämää. Jos olet tarpeeksi sinkku, voi deittailu käydä melkein työstä. Kun siihen yhdistää mahdollisen oikean työn, on aika rahaa. Contin mukaan 57 minuuttia on ihanteellinen aika siihen, että voi mukavasti jutella jonkun kanssa itsestään, intohimoistaan, tavoitteistaan ja muusta ensitreffien yleisistä puheenaiheista.

Se pohjustaa täydelliset kakkostreffit

Jos satut löytämään itsesi taianomaisilta treffeiltä, missä aika pysähtyy ja 57 minuuttia ei vain ole tarpeeksi, jotta voisit tutusta tähän sinua kiehtovaan ihmiseen, hienoa! Voit odottaa muutaman päivän, kun näet hänet uudelleen. Contin mukaan se on todellinen ”power move”. Aikasäännön noudattaminen estää sinua myös päätymästä liian syvälle ja näin et ole kuvittelemassa sinun ja hänen tulevia häitä ja miettimässä, miltä yhteiset lapsenne voisivat näyttää.

Mikä tahansa yli 57 minuutin on liian paljon liian pian

Ensitreffit hulppeassa ravintolassa tunteja kestävän soljuvan keskustelun ja syvän katsekontaktin kera kuulostavat juuri siltä, miksi ihmiset välttelevät ensitreffejä. Contin mukaan tällaiset treffit voivat bachlightata ihmistä. Se on kuin gaslightingia, mutta sen sijaan, että sinua manipuloitaisiin psykologisesti, vaikuttaa sinun harkintakykyysi treffit, jotka ampuvat niin yli, että jopa Unelmien poikamies -ohjelman tuottajat sanoisivat, että nyt meni överiksi.

Ensitreffit eivät enää tunnu hirveältä

Conti kirjoittaa, että hän noudatti 57 minuutin aikasääntöä yhden kesän ja monet miehet kunnioittivat sitä. Conti havaitsi säännön olevan tehokas eikä hän enää kammoksunut treffeillä käymistä. Hän myös kertoo pitäneensä kiinni säännöstä, vaikka kohtasikin yksillä treffeillä ihmisen, jonka kanssa aika pysähtyi. Treffien pitkittämisen sijaan hän kuitenkin tapasi ystävänsä, kuten oli suunnitellut. Cosmopolitanin juttua kirjoittaessaan Conti yhä tapaili tätä samaista maagisten treffien seuralistaan.

Jos ensitreffeille meno kauhistuttaa, anna mahdollisuus tälle aikasäännölle. Pahimmillaan menetät aikaasi 57 minuuttia, mutta parhaassa tapauksessa kohtaat ihmisen, jonka kanssa klikkaa niin hyvin, että siitä alkaa loppuelämäsi kestävä rakkaustarina.

Lähde: Cosmopolitan