Oletko koskaan miettinyt, mitä deittiprofiilisi tai sosiaalisen median profiiliesi profiilikuvat kertovat sinusta? Se on selvää, että ne (yleensä) tuovat esiin, miltä näytät ja kenties asioita, joista pidät tai jotka ovat sinulle tärkeitä.

Tämän lisäksi ne voivat kertoa paljon myös siitä, millainen olet luonteeltasi, millainen olet ihmisenä. Tutkijat ovat perehtyneet aiheeseen analysoimalla yli 66 000 Twitter-profiilikuvaa, ja näin he löysivät joukon erilaisia ominaisuuksia, joita kuvavalinnat kertovat kuvassa olevasta ihmisestä.

Lue alta, mitä kuvavalintasi paljastaa sinusta!

Jos kuvassa on vain hymyilevät kasvosi

Olet erittäin tunnollinen ja tietoinen siitä, mitä sinulta eri tilanteissa odotetaan (esim. iloiselta näyttävän kuvan valitseminen profiilikuvaksi).

Jos kuvassa on myös muita ihmisiä

Yllätys, yllätys, olet todennäköisesti ulospäin suuntautunut tyyppi, ekstrovertti. Tähän joukkoon kuuluvat ihmiset suosivat tutkimuksen mukaan myös nuoruutta ilmentäviä kuvia. Se saattoi olla nuorekas kuva henkilöstä itsestään tai kuva, jossa hän on nuorten seurassa.

Jos kuva ei ole kasvokuva

Tämä kertoo siitä, että olet avoin uusille asioille ja kokemuksille. Paljastat olevasi omaa tietä kulkeva toisinajattelija, kun et käyttänyt perinteikästä kasvokuvaa.

Jos kuvasi tuntuu hieman sekavalta/siinä on paljon asiaa

Tällaisen kuvavalinnan perusteella olet rento, pirteä ja et murehdi pikkujuttujen takia.

Jos kuvasi on kirkas, mutta hieman epätarkka

Jos valitsit tällaisen kuvan, olet virran mukana kulkeva luonne ja haluat kaikkien tulevan toimeen keskenään.

Jos kuvasi on tumma, yksinkertainen ja näyttää kasvosi todella läheltä

Tämä kuvavalinta kertoo siitä, että olet neuroottinen ja sinulla on taipumusta ahdistukseen ja mustasukkaisuuteen tai turhaudut helposti.

Jos sinulla on kuvassa silmälasit

Tämä kertoo siitä, että sinulla on korkea älykkyysosamäärä ja omaksut älykkyyttä kuvaavia ominaisuuksia.

Voit tutustua tutkimusartikkeliin täällä.

Lähde: Glamour