Naisten ja miesten tavoissa käyttää Tinderiä on yksi merkittävä eroavaisuus. Kaiken kukkuraksi tämä eroavaisuus saada deittailun tuntumaan turhauttavalta, kertoo Cosmopolitan.

Eroavaisuus havaittiin tutkimuksessa, jossa tutkijat tekivät 14 naisten ja miesten feikkiprofiilia Tinderiin. Profiilit otettiin käyttöön New Yorkissa sekä Lontoossa ja niillä swaipattiin oikealle jokaisen profiilin kohdalla.

Cosmopolitanin mukaan tutkijat seurasivat kuinka paljon kummankin sukupuolen profiileilla tuli matcheja. Tutkijoille selvisi, että miehet swaippaavat oikealle paljon enemmän kuin naiset.

Tutkimuksessa miesten feikkiprofiilit saivat matchin vain 0,6 prosenttia kerroista, kun taas naisten feikkiprofiilit saivat matchin 10,5 prosenttia kerroista. Tämä osoittaa sen, että naiset ovat paljon tarkempia matcheja valitessaan, kun taas miehet ovat valmiita matchaamaan lähes kenen tahansa kanssa tahansa.

Cosmopolitanin mukaan yksi tämän selittävä teoria voisi olla niin sanottu palautesilmukka. Kun miehet huomaavat, että matcheja ei juuri tule, heistä tulee vähemmän valikoivia ja he toivovat sen lisäävän heidän mahdollisuuksiaan – naisille puolestaan sataa matcheja ja he huomaavat, että heillä on vara olla valikoivia.

Tästä syystä nainen saattaa matchata tarkoin valitsemansa tyypin kanssa, kuka on puolestaan saattanut vain hetkellisesti vilkaista naisen profiilia. Cosmopolitanin mukaan mahdollisuus siihen, että kaksi samalla sivulla olevaa ihmistä matchaisi keskenään on lannistavan pieni.

Voit tutustua tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lähde: Cosmopolitan