Suutelemista tieteellisesti tutkivien philematologien mukaan 90 prosenttia maailman ihmisistä suutelee. Tutkijat eivät ole varmoja, mistä suuteleminen on saanut alkunsa tai mikä sen merkitys on evoluutioon nähden.

Sen tutkijat ovat kuitenkin voineet todeta, että se tuntuu todella hyvältä, kertoo Bustle. Juuri mikään ei vedäkään vertoja sille, kun suutelet jotakuta, jota rakastat tai johon tunnet suuresti vetoa.

Mutta minkälainen on täydellinen suudelma? Tähän on selvitetty vastaus deittailusivusto Coffee Meets Bagelin kansainvälisellä kyselyllä, johon vastasi yli 10 000 ihmistä Australiasta, Hongkongista, Iso-Britanniasta, Kanadasta, Singaporesta ja Yhdysvalloista.

Täydelliseen suudelmaan liittyen, huomioi nämä asiat:

Suudelman ei tarvitse kestää kauan

61 prosenttia kyselyyn vastanneista totesi, että täydellinen kesto treffit päättävälle suudelmalle on 2-5 sekuntia.

Varmista, että hengitys ei haise pahalle

Tämä tuskin on iso yllätys, mutta yli kolmannes (38%) vastaajista sanoi pahanhajuisen hengityksen olevan pahinta ja suurin valituksen aihe.

Huono suudelma ei kaada koko hommaa

Jos epäilet suutelutaitojesi olevan ruosteessa, ei huolta! Bustlen mukaan 32 prosenttia miehistä on valmis pärjäämään huonon suutelijan kanssa ja yrittämään opettaa hänet paremmaksi. Naisista 38 prosenttia antaisi mahdollisuuden ja aikaa oppia paremmaksi, mutta jos kehitystä ei tapahdu, se on sitten siinä.

Suukkoja muuallekin kuin huulille

Huulet ovat suudelmien ensisijainen kohde, mutta Singaporessa, Hongkongissa ja Australiassa seuraavaksi mieluisin kohta on otsa. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Iso-Britanniassa sen sijaan halutaan myös suukkoja poskelle.

Ei kieltä, kiitos

Kyselyn mukaan kielisuudelmat eivät nauti suurta suosiota. 44 prosenttia hongkongilaisista ja singaporelaisista sanoi, että mieluisin suutelutekniikka on kevyt ja hellä, jossa on mukana hieman kieltä. Australiassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa puolestaan 46 prosenttia haluaa suudelmiensa olevan syviä, mutta ilman kieltä.

Kaksi tapaa kertoa halusta suudella

Bustlen mukaan kysely paljasti kaksi tapaa, miten ihmiset ilmaisevat halukkuuttaan suudella. Hongkongissa, Singaporessa, Iso-Britanniassa ja Australiassa suudelmaa janoava pitää katsekontaktin toisen ihmisen kanssa. Yhdysvalloissa ja Kanadassa puolestaan suuteluhalukkuus ilmaistaan ottamalla kontaktia toisen vartaloon.

Kaikki eivät halua suudelmia treffien päätteeksi

Kyselyyn vastanneista 41 prosenttia sanoi, että haluaisi tulla suudelluksi treffien lopuksi. Yli 50 prosenttia siis on toista mieltä ja mieluummin jättää suudelmat väliin.

Kerroimme aiemmin hauskasta videosta, joka näyttää, mitä naisten ja miesten mielessä liikkuu ennen ensisuudelmaa. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Bustle