Sormusten avulla voi kertoa parisuhteensa tilasta paljon.

Jokainen tietää, että vasemmassa nimettömässä käytetään sormuksia, jos ollaan kihloissa tai naimisissa. Mutta myös sen, että ei ole parisuhteessa, voi ilmoittaa sormuksen avulla. Sitä on alettu näyttää kirkkaan vihreän sormuksen avulla, kuten tässä alla olevassa kuvassa tehdään.

Artikkeli jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.

Irlannin naimattomat pitivät sormusta oikeassa nimettömässä

Se, että on naimisissa tai kihloissa, on yleisin sormuksiin liittyvä tapa ilmoittaa itsestään jotain tärkeää. Sen, että ei ole parisuhteessa, ilmoittaminen vihreällä sormuksella on aika uusi juttu, mutta sormuksen avulla on ilmoitettu naimattomuudesta jo jopa 1800-luvun Irlannissa.

Irlantilaisilla naimattomilla naisilla oli tapana pitää sormusta oikeassa nimettömässä siihen asti, kunnes he kihlautuivat. Näitä sormuksia kutsuttiin Claddagh-sormuksiksi. Niissä oli yleensä kaksi kättä, jotka puristivat käsien keskellä olevaa sydäntä.

Tällaisia sormuksia myydään edelleen, mutta eri merkityksellä. Tässä alla olevassa videossa esitellään esimerkiksi vihkisormukseksi sopiva timantteja sisältävä Claddagh-sormus.

Artikkeli jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.

Kun sydämen ja yhteen liitetyt kädet sisältävä sormus saapui Suomeen 1500-luvun puolivälin paikkeilla, sitä alettiin pitää sormessa merkkinä uskollisuudesta.

Jos oli huonossa parisuhteessa, pidettiin sormusta pikkurillissä

Sormuksen pitäminen pikkurillissä oli ennen merkki kiinnostuksen puutteesta parisuhteessa. Tämä tapa juontaa juurensa jopa viktoriaaniseen aikaan.

Nykyään merkitys on muuttunut, ja pikkurillissä olevalla sormuksella voidaan haluta tuoda esille esimerkiksi hienostuneisuutta, laatua ja eleganssia. Esimerkiksi kuningas Charles pitää vasemman kätensä pikkusormessa sormusta, joka on hänelle niin tärkeä ettei hän poistu kotoaan ilman sitä.

Vihreä sormus osoituksena sinkkuudesta on vasta kokeiluvaiheessa

Vaikka sormuksia voi käyttää sormissaan monesta eri syystä, pitävät monet niitä oikeassa kädessä osoittaakseen sen, että he eivät ole parisuhteessa. Sormuksen värillä ei ole silloin välttämättä väliä, mutta nyt sinkkuuden voi osoittaa selkeimmin käyttämällä vihreää sormusta. Vihreä sormus voi olla myös vasemmassa kädessä ja se toimii silloinkin merkkinä siitä, että sen käyttäjä ei ole parisuhteessa.

Vihreä sormus on oikeastaan vastakohta kihla- ja vihkisormuksille. Jos olet vapaa, ehkäpä juuri eronnut parisuhteesta, ja haluat, että muut näkevät sen katsoessaan sormiasi, hanki vihreä sormus.

Vihreän sormuksen avulla voi ehkä löytää uuden kumppanin, joka huomasi ihastuksensa olevan vapaa, kun katsoi tämän sormia. Mutta ei kannata unohtaa myöskään deittisovelluksia, koska nekin auttavat parin etsinnässä. Sormuksen väri sekä paikka voi pian vaihtua deittisovelluksen avulla muuksi.

Kun olet luopunut vihreästä sormuksesta ja on aika hankkia vihkisormus sormeen, käy katsomassa Laatukorun vihkisormusvalikoimaa. Löydät laajasta valikoimasta taatusti sellaisen sormuksen, jonka haluat sormeesi sen merkiksi, että olet naimisissa.

Vihreä sormus merkkinä sinkkuudesta on vasta kokeiluvaiheessa ja sitä testataan sosiaalisessa mediassa, mutta toivottavasti pian jokainen tietää sen merkityksen. Moni on hankkinut tätä varten juuri tietynlaisen vihreän sormuksen, mutta ehkäpä mikä tahansa vihreä sormus voisi toimia, varsinkin jos kokeilu onnistuu ja sormuksen merkitys tulee yleiseen tietoon.  

Lähteet: Junkee, Naimisiin ja MTV Uutiset