Rehellisyys maan perii, sanotaan. Kuten elämässä ylipäänsä, myös deittaillessa ja kumppania etsiessä rehellisyys kannattaa; valehtelemalla sahaat vain omaa oksaasi.

Valehtelua kuitenkin tapahtuu, se on valitettava tosiasia. Tämä voi saada epäilemään esimerkiksi deittiprofiilissa kerrottujen asioiden todenperäisyyttä.

Yahoo!Lifen mukaan miehet ovatkin paljastaneet, millaisista asioista he ajattelevat naisten mahdollisesti valehtelevan profiileissaan. Ne ovat:

Ulkonäkö

Yahoo!Lifen mukaan yleisimmin miesten mielestä naiset saattavat huijata ja valehdella ulkonäöstään profiileissaan. Ulkonäkö kattaa tässä tapauksessa kaiken pituudesta vartalotyyppiin ja vuosia vanhojen valokuvien käyttöön. Jos käytät profiilissa vain kasvokuvaa, voi sekin saada epäilykset heräämään. Ole siis itsevarma ja käytä profiilissasi myös kokovartalokuvaa!

Ikä

Yahoo!Lifen mukaan joskus naiset muuttavat ikänsä profiileihinsa, mutta tämä on päätön valhe. Aikooko valehtelija feikata ikänsä koko suhteen ajan, jos sellainen syntyy? Monille miehille on kuitenkin käynyt näin, että on päätynyt treffeille naisen kanssa, kuka olikin todellisuudessa iältään jotain muuta kuin mitä kertoi olevansa.

Matkustusrakkauden korostus

Monissa deittiprofiileissa mainitaan, että henkilö rakastaa matkustella – vaikka ei olisi käynyt oikeasti reissussa vuosiin. Matkustusrakkauden korostamista voikin olla parempi välttää, koska se on niin yleistä eikä näin erotu joukosta. Lisäksi jos sinulla ei ole tuoreita reissutarinoita kerrottavana, voi keskustelu deitin kanssa muuttua kiusalliseksi.

Treenin määrä

Eräs mies kertoi Yahoo!Lifelle, että hänen mielestään naiset liioittelevat kuntoilunsa määrää tai säännöllisyyttä. Kuntoilusta kertomalla voi viestiä, että pitää hyvää huolta itsestään ja kropastaan. Jos kuitenkin kerrot käyväsi salilla päivittäin, saattaa mies olettaa, että liioittelet.

Vaikuttava kirja/tv-ohjelma/elokuva

Deittiprofiilissa mainitut kiinnostuksen kohteet saattavat herättää joissakin epäilyksiä.

”Minusta naiset jättävät pois kiinnostuksen kohteita, jotka saatetaan mieltää liian tyttömäiseksi tai lapselliseksi”, yksi mies totesi Yahoo!Lifen mukaan.

”Sen sijaan he koettavat listata fiksumpia asioita, kuten lukemiaan kirjoja, vaikka olisivat vain joutuneet lukemaan sen koulussa vuosikausia sitten”, hän jatkoi.

Jos siis mainitset kiinnostuksen kohteitasi, älä ylläty, jos deittisi kysyy niistä jotain ja olettaa sinun myös osaavan keskustella niistä.

Kuinka itsenäinen hän on

Jos nainen korostaa itsenäisyyttään deittiprofiilissa, voi se toki olla totta. Yahoo!Lifen mukaan siitä voi kuitenkin syntyä päinvastainen mielikuva ja epäilykset heräävät.

Kuinka rento hän on

Jos deittiprofiilissa lukee, että on rento, virran mukana menevä tyyppi, saattaa mies alkaa pohtia, josko todellisuudessa profiilin takana onkin herkkä tai helposti triggeröityvä tyyppi. Yahoo!Lifen mukaan onkin parempi antaa tällaisen puolen itsestäsi tulla esiin sinun ja hänen välisessä kanssakäymisessä eikä tekstinä deittiprofiilissa.

Urheilun seuraaminen

Jos nainen kertoo olevansa esimerkiksi intohimoinen formuloiden tai jääkiekon ystävä, saattaa mies epäillä sen aitoutta. Epäilyn syynä on se, että naisen kuvitellaan näin yrittävän vain tehdä vaikutus mieheen – vaikka nainen todellisuudessa olisi iso fani. Yahoo!Lifen mukaan aidommalta miesten mielestä vaikuttaa se, jos nainen mainitsee vaikkapa tietyn joukkueen tai urheilijan/pelaajan suosikkinaan.

Oma menestys

Yhden miehen mielestä naiset saattavat haluta heijastaa korkeita tavoitteitaan, vaikka eivät olisi juuri nykyhetkessä niin menestyneitä. Yahoo!Lifen mukaan myös miehet saattavat usein viilata linssiin työnkuvansa tai -asemansa kanssa. Jos mies epäilee menestystäsi, saattaa taustalla ollakin se, että hän on valehdellut itse samasta asiasta!

Mitä etsit romanttisessa mielessä

Yahoo!Lifen mukaan jos nainen kertoo profiilissaan etsivänsä jotain rentoa, hetken hupia tai ei mitään vakavaa, voivat miehet ajatella hänen valehtelevan. Se voi johtua siitä, että moni mies on kokenut sen, että on aloittanut kasuaalin suhteen, jonka toinen osapuoli on muutamaa kuukautta myöhemmin toivonut sen sitten kuitenkin muuttuvan vakavammaksi. Tässä ei ole mitään väärää, jos mieli muuttuu, kunhan sitä ei tee huijaamistarkoituksissa. Yahoo!Lifen mukaan jos miehellä on ollut tällaisia kokemuksia, hän saattaa olla varuillaan, jos sanot haluavasi olla vain friends with benefits -suhteessa.

Vaikka tässä listattiin asioita, joista miesten mielestä naiset saattavat valehdella, on hyvä muistaa, että totuuden venyttäminen ei katso sukupuolta. Kuka tahansa voi valehdella näistä asioista, mutta ne ovat usein osa myös geneerisimpiä deittiprofiileita – jos haluat erottua joukosta, puhu profiilissasi asioista, joiden tekemistä rakastat juuri nyt, jotta löydät sellaisen ihmisen, joka nautti samoista asioista kanssasi.

Lähde: Yahoo!Life