Treffeillä käyminen voi tuntua jännittävältä, etenkin kun on menossa ensitreffeille jonkun kanssa. Hyvät neuvot voivat tuntua silloin kultaakin kalliimmalta – ja niitä neuvoja olisi tässä tarjolla!

Healthista jututti aiheen tiimoilta psykologian ja deittailun asiantuntija Anna Williamsonia. Williamson on toiminut matchmaking agenttina Celebs Go Dating -ohjelmassa, jossa hän on auttanut deittitoimiston julkkisasiakkaita heidän kohdatessaan todelliset syyt heidän epäonnistuneisiin ja olemattomiin parisuhteisiin.

Williamson siis tietää yhtä, jos toistakin deittailusta ja parisuhteista. Suomensimme alle hänen Healthistan haastattelussa kertomia deittailuvinkkejä, jotta sinun suhteesi onnistuisivat.

Se ei haittaa, jos jännittää

Jännitys ja hermoilu ennen treffejä on Williamsonin mukaan hyvä juttu. Hänen mielestä olisi jopa outoa, jos treffeille meno ei jännittäisi.

”Hermoilu ennen treffejä on mainiota, koska se osoittaa, että todella välität siitä, miten treffit menevät. Lisäksi hermoilu antaa hieman adrenaliiniboostia, jota tarvitsemme, että mieli ja keho on täysin iskussa”, Williamson totesi.

Valmistaudu kolmella avoimella kysymyksellä

Treffeillä voi tulla hetkiä, kun ei tiedä mitä sanoisi ja se voi tuntua kiusalliselta. Tässä auttaa, kun on etukäteen miettinyt kolme sellaista kysymystä, joihin ei voi vastata vain kyllä tai ei, sillä näin ne voivat synnyttää soljuvaa keskustelua.

Williamson suosittelee valitsemaan sinua kiinnostavia tai sinulle tärkeitä aiheita. Mieti hauskoja anekdootteja tai kiinnostavia faktoja sinusta ja muotoile kysymyksesi niin, että voit ujuttaa faktat ja tarinat itsestäsi keskustelun sekaan. Kun puhut itsestäsi, voi se rohkaista deittiäsi puhumaan myös itsestään ja opit hänestä enemmän.

Opi tuntemaan itses ensin

Jos itsevarmuutesi ei ole parhaalla tolalla, voivat treffit hermostuttaa kahta kauheammin. Tästä syystä kannattaakin ensin katsoa sisäänpäin ja miettiä, millainen itse todella on.

Williams neuvoo miettimään, mitä sinulla on mielestäsi annettavaa ja miksi sinä olet hyvää treffiseuraa. Kirjoita näitä asioita paperille, jotta näet, mitä annettavaa sinulla on, usko niihin ja vahvista niitä, jolloin uskot itseesi enemmän ja menet treffeille itsevarmempana.

Kysy seuralaisesi tulevaisuuden suunnitelmista

Jos etsit kestävää suhdetta, on hyvä huomioida hänen tulevaisuuden suunnitelmansa. Koeta kuitenkin ottaa aihe esiin niin, ettei se vaikuta liian vakavalta. Voit esimerkiksi kysyä, missä hän näkee itsensä olevan 5 vuoden kuluttua, josta voi Williamsonin mukaan seurata myös hyvä keskustelu.

Ole fiksu small talkin kanssa

Williamson toteaa, että small talk on usein suosituin tapa rikkoa jää – mikä on lempiruokasi, -drinkkisi, -elokuvasi ja niin edelleen. Hänen mielestä parasta olisi kuitenkin ujuttaa näitä asioita keskustelun lomaan vähemmän selvin tavoin.

”Minusta meidän pitäisi pysyä loitolla kliseisestä small talkista ja sen sijaan pitää keskustelu hieman enemmän virtaavampana ja orgaanisempana”, asiantuntija kertoo Healthistan sivuilla.

”Ajattele sitä enemmän kuin tennisotteluna (pallottelua puolin ja toisin) ja varmista, että aina heijastat keskustelun takaisin toiseen osapuoleen, koska tämä auttaa keskustelua pysymään käynnissä”, Williamson vinkkaa.

Kokeile virtuualitreffejä

Koronapandemian myötä ihmisten tapaaminen teknologian välityksellä yleistyi, kun läheisiin on pidetty yhteyttä videopuheluiden avulla. Tätä voi hyödyntää myös deittailussa, jolloin voit tavata deittisi oman kotisi suojista käsin, minkä lisäksi se on halvempaa kuin lähteä ulos treffeille.

”Netti on antanut monille mahdollisuuden kokeilla ennen kuin ostaa. Eli ihmiset ovat voineet selvittää, onko toinen ihminen riittävän kiinnostava, jotta he haluaisivat tavata hänet kasvokkainkin”, Williamson selittää.

Anna kaikille mahdollisuus

”Mitä jos en pidä hänestä”, mietit? No, sitten niin käy. Seksuaalinen vetovoima on toki tärkeä osa deittailua, mutta ihmisten olisi hyvä muistaa, että muullakin on merkitystä kuin ulkonäöllä.

”On persoonallisuus, kulttuuri, harrastukset, kiinnostuksen kohteet – ja kaikenlaiset muut asiat, joista ihminen koostuu ulkonäön lisäksi. Siksi suosittelen, että annat hänelle aikaa tehdä vaikutuksen sinuun”, Williamson sanoo.

Jos hän ei ole täysin vastenmielinen tyyppi tai tavalla tai toisella uhkaava, käy toisillakin treffeillä, jos sinua edes pikkiriikkisen kiinnostaa. Williamsonin mukaan kun opit tuntemaan jotakuta hieman paremmin, voit huomatakin tuntevasi vetoa häneen.

Laittaudu ja älä juo liikaa

Yleensä treffeillä halutaan olla parhaimmillaan. Williamsonin neuvot tähän ovat: älä juo liikaa alkoholia tyynnytelläksesi hermojasi (tai muutenkaan) ja varmista, että olet pukeutunut sopivasti treffejäsi ajatellen.

Laita yllesi jotain, jossa koet olosi hyväksi ja itsevarmaksi. Muista aina kohdella treffiseuralaistasi ja treffejä sellaisella kunnioituksella kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

Hengitä

Jos sinua todella, todella hermostuttaa ja jännittää, kokeile erilaisia hengitystekniikoita. Williamson vinkkaa käyttämään 7-11-tekniikkaa, jossa hengitetään sisään nenän kautta 7 sekuntia ja hengitetään ulos suun kautta 11 sekuntia. Tätä toistetaan muutaman kerran tai kunnes olo tuntuu rauhallisemmalta.

Nauti treffeistä sellaisena kuin ne ovat

Mene kaikille treffeille sillä asenteella, että teitpä mitä tahansa tai tapahtuipa mitä tahansa treffien aikana, aiot nauttia siitä parhaasi mukaan ja pitää mielesi avoinna. Williamson kehottaa myös muistamaan, että vaikka treffit eivät olisi mahtavat ja hoksaat, ettei hän ole sinulle sopiva kumppani, koeta kunnioittaa treffejäsi mahdollisuuksien mukaan.

Jos todella ahdistaa mennä treffeille, peru ne

Williamson kertoo kuulleensa monien todenneen treffien menneen huonosti ja sitten sanoneen, että hitto vie, kun olisi vielä toiset treffit koettavana tällä viikolla. Jos tämä kuulostaa tutulta, on parempi perua tulevat treffit.

Jos kuulostat tulevien treffien suhteen yhtä innostuneelta kuin olisit hautajaisista, on ne parempi perua. Jos menet treffeille ajatellen, että tästä tulee hirveää, silloin sitä ne tulevat juuri olemaankin.

Pidä sen sijaan taukoa treffeistä ja odota, kunnes niillä käyminen tuntuu taas hauskemmalta.

Lähde: Healthista