Kevyttä, rentoa ja hauskaa deittailua ilman sitoumuksia vai loppuelämän kestävä suhde yhden ihmisen kanssa? Kumpikin on yhtä hyviä vaihtoehtoja, ja jokainen valitsee sen tyylin, joka sopii itselle paremmin.

Jos rento deittailu ilman sitoumuksia kuulostaa sinun jutulta, mutta et ole aivan varma, miten se onnistuu, voi tässä jutussa kerrotuista neuvoista olla sinulle iloa. Sertifioitu deittailuvalmentaja ja romanttisiin ihmissuhteisiin erikoistunut psykologi Paulette Sherman antoi 10 neuvoa kasuaaliin deittailuun Cosmopolitanille ja suomensimme ne alle!

Kommunikoi suoraan

Jos haluat hänen tulevan luoksesi myöhään illalla tai yön pikkutunteina, on parempi olla matchaamatta sellaisten kanssa, ketkä kertovat etsivänsä vakavaa suhdetta. Sherman suosittelee olemaan rehellinen ja suora.

”Kerro omin sanoin, että haluat pitää vain hauskaa juuri nyt ja et halua tällä hetkellä sitoutua”, hän neuvoi.

Voit itse päättää, perusteletko ratkaisuasi hänelle tarkemmin.

Aseta itsellesi rajat ja pidä niistä kiinni

Jos näet häntä melkein joka päivä ja jätät hammasharjasi hänen luo, ei kyse ole enää rennosta, kasuaalista deittailusta ja hauskanpidosta. Sen sijaan anna itsellesi rutiini.

”Jotkut tapaavat joka perjantai tai viikonloppuisin”, Sherman sanoi esimerkkinä ja totesi, että jos vietätte monta päivää yhdessä ja tapaatte toistenne läheisiä, on siinä jo muodostumassa parisuhde.

Deittaile muitakin

Shermanin mukaan kun et keskity yhteen ihmiseen, voi se auttaa pitämään jutun kasuaalina ja et sitoudu yhteen ihmiseen.

Tunne arvosi

Muista, että deittailu ilman sitoumuksia on oma valintasi – myös silloin, jos tunnet olevasi hieman mustasukkainen ja näet deittisi jonkun toisen seurassa. Kasuaaliin deittailuun kuuluu enemmän harmaata aluetta kuin tavalliseen parisuhteeseen, joten kyseessä ei ole suora hyökkäys sinua kohtaan, jos näet jotain, joka saa sydämesi jättämään muutaman lyönnin väliin.

Pidä deittisi pois somestasi

Vaikka olisit ahkerakin somen päivittäjä, kysy itseltäsi onko sinun aivan välttämätöntä tägätä hänet ravintolapostaukseen, jota olet tekemässä. Vastaus? Ei todellakaan. Sherman huomauttaa, että jos julkaiset kuvia somessa kasuaalin deittisi kanssa, voi se antaa vääriä käsityksiä.

Pidä huolta, että olette samalla sivulla seksistä

Rennosti ja ilman sitoumuksia deittailessa on tärkeä käydä keskusteluja seksistä. Milloin viimeksi kävitte sukupuolitautitesteissä? Mikä on ehkäisyn laita? Mikä on ok ja mikä ei ole ok seksin aikana? Sherman myös suosittelee kysymään itseltäsi, mitä seksi merkitsee sinulle.

”Aiotpa sitten harrastaa seksiä useiden kumppanien kanssa tai keskittyä vain häneen, ole suora ja rehellinen hänelle tästä”, psykologi sanoi Cosmopolitanille.

Pidä viestittely minimissä

Pidä viestittely samanlaisena kuin suhdekin: kevyenä ja helppona. Hyvien huomenten toivottelu hassuilla koirameemeillä sopii parisuhteeseen, ei kasuaaliin deittailuun. Viestittele hänelle, kun haluat tehdä suunnitelmia hänen kanssaan, mutta älä laita viestiä purkautuaksesi ärsyttävästä työkaverista.

”Silloin siitä tulee tavallaan friends with benefits -tilanne”, Sherman selitti.

Työ- tai opiskelukaveri? Ei kannata

Deittailu ilman sitoumuksia toimii parhaiten, jos toiseen osapuoleen on helppo katkaista välit. Jos ja kun touhullenne tulee piste jostain syystä, et välttämättä halua enää törmätä häneen vaikkapa parhaan ystäväsi synttäreillä. Suosi siis sellaisia tyyppejä, joiden sosiaaliset piirit eivät käy yksiin omasi kanssa.

Käykää yksityiskohtia läpi silloin tällöin uudestaan

Ehkä muutamien tapaamisten jälkeen hoksaatkin, että tämä tyyppi voisikin olla kaikesta huolimatta sinulle sopiva kumppani. Älä pidä noita tunteita sisälläsi ja toivo, että jokin muuttuu. Tällaisessa tilanteessa kommunikaatio on kaikki kaikessa ja Sherman suosittelee välillä keskustelemaan yhdessä, että molemmat olette yhä samalla sivulla.

Tee niin, mikä on sinulle itselle parhaaksi

Ehkä haluat tietää kaikki yksityiskohdat hänen suhde-elämästään tai kenties suosit ennemmin ’älä kysy, älä kerro’ -tyyliä. Jokaisella on omat mieltymyksensä. Jos sinusta tuntuu, että olosi on epämukava, jos tiedät liikaa, sano siitä hänelle. Jos taas koet, että alat itse perehtyä hänen asioihinsa, pyydä häntä olemaan avoin kanssasi.

Lähde: Cosmopolitan