Tutkimus on paljastanut, että sinkkumiehet tuntevat enemmän paineita olla parisuhteessa kuin naiset, kertoo The Independent. Noin 71 prosenttia sinkkumiehistä koki merkittävästi paineita löytää kumppani verrattuna 58 prosenttiin naisista.

Deittisivusto eHarmonyn ja hyväntekeväisyysjärjestö Relaten teettämässä kyselytutkimuksessa ilmeni myös, että sinkkumiehet hieman todennäköisemmin kärsivät yksinäisyydestä kuin naiset, jos he eivät ole parisuhteessa. EHarmonyn psykologi Linda Papadopoulos sanoi naisten usein hyötyvän vahvoista ystävyyssuhteista enemmän kuin miehet.

”Vaikka voi vaikuttaa yllättävältä, tuntevat sinkkumiehet enemmän paineita löytää kumppani kuin naiset. He myös raportoivat enemmän yksinäisyydestä”, hän kommentoi The Independentille.

”Tämä haastaa käsitystä perinteisestä huolettomasta sinkkumiehestä, joka nauttii sinkkuelämästä enemmän kuin naisvastineensa”, hän lisäsi.

Papadopoulousin mukaan tutkimus myös osoittaa, että miehillä on taipumus kaivata fyysistä läheisyyttä enemmän kuin naiset.

Yli puolet on mieluummin väärän ihmisen kanssa kuin yksin

Tutkimuksessa perehdyttiin myös sinkkuuden hyviin puoliin. The Independentin mukaan niitä ovat muun muassa oma itsenäisyys, aika uusille harrastuksille, vapaus tehdä mitä haluaa, kun on yöelämässä, ja vapaus nauttia uusista seksuaalisista suhteista.

Lisäksi tutkimuksessa ilmeni, että:

  • 41 prosenttia ihmisistä on mieluummin yksin kuin väärän ihmisen kanssa
  • 47 prosenttia miehistä sanoi yksinäisen olon olevan negatiivinen puoli sinkkuudessa verrattuna 43 prosenttiin naisista
  • 77 prosenttia sinkuista sanoi kokeneensa yksinäisyyttä
  • 45 prosenttia tunnisti yksinäisyyden sinkkuuden haittapuoleksi

Relaten johtaja Chris Sherwoodin mukaan vaikka lähes puolet vastaajista koki yksinäisyyden sinkkuuden haittapuoleksi, voi se olla myös mahdollisuus oppia itsestään ja rakentaa itsenäisyyttä.

”Näin ollen on sääli, että niin moni sinkku, etenkin mies, kokee paineita asettua aloilleen ja löytää uusi kumppani. On tärkeää, että miellämme sinkkuuden elämäntapavalinnaksi, joka voi muuttua milloin tahansa, ja välttää ihmisten parisuhdetilanteen arvostelua”, Sherwood sanoi.

Lähde: The Independent