Jos mietit pukeutumistasi esimerkiksi deittisovellukseen tulevaa kuvaa tai ensitreffejä ajatellen, voi olla hyvä idea välttää yhtä tiettyä väriä. Tutkimuksen mukaan nimittäin tähän tiettyyn väriin pukeutuminen saa sinut näyttämään vähemmän viehättävältä muiden silmissä – ja se väri on keltainen.

Vouchercodespron teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin 1 128 naisen ja 1 232 miehen avulla parhaita vaatevalintoja ensitreffeille. Tuloksista ilmeni, että lähes kaksi viidestä miehestä (39 %) ja vajaa kolmannes naisista (31 %) kokee keltaiset vaatteet luotaantyöntäväksi.

Vaikka voi tuntua pinnalliselta tuomita ihminen hänen vaatevalintojensa perusteella, ovat useat tutkimukset tehneet havaintoja siitä, miten asukokonaisuuksien värit voivat vaikuttaa siihen, miten muut suhtautuvat sinuun. Vuonna 2010 julkaistu tutkimus esimerkiksi osoitti, että miesten ja naisten mielestä vastakkainen sukupuoli oli vähiten viehättävimmillään keltaisissa vaatteissa.

Iso-Britanniassa vaikuttavan vaatefirma Buyshirtsonlinen kyselytutkimus osoitti myös, että keltainen on häntäpäässä yhdessä ruskean ja oranssin kanssa värinä, joka epätodennäköisemmin luo itsevarmuutta.

Toiset treffit voivat jäädä haaveeksi

Ensivaikutelman kannalta vaatteilla voi olla iso merkitys. Vouchercodespron kyselyssä kysyttiin myös, voisiko huono vaatevalinta saada kieltäytymään toisista treffeistä ja 38 prosenttia naisista sekä 27 prosenttia miehistä vastasi myöntävästi.

”Vaikka se saatetaan mieltää ailahtelevaksi pohjata toisten treffien todennäköisyys siihen, mihin väriin joku pukeutuu ensitreffeillä, on fakta se, että teemme alkuvaiheen arviot mahdollisesta kumppanista äärimmäisen nopeasti”, Vouchercodespron edustaja George Charles kommentoi.

”On luonnollista haluta löytää vikoja ja epätäydellisyyksiä näistä yksilöistä suojellakseen itseään tunteidensa satuttamiselta myöhemmin”, hän lisäsi.

Jos keltainen ei ole suotava väri, on yksi tietty väri, joka etenkin miehillä toimii ja lisää vetovoimaa. Voit lukea aiheesta lisää täällä.

Lähde: Best Life