Jos rakkauden löytäminen ja uuden parisuhteen aloittaminen on yksi tärkeimmistä tavoitteistasi tälle vuodelle, on lukuisia eri tapoja, joiden avulla voit auttaa itseäsi saavuttamaan tavoitteesi. Mielenterveyden ja deittailun asiantuntijat ovat kertoneet Bustlelle tällaisia pieniä tapoja, joilla pääset lähemmäksi tavoitettasi, ja suomensimme ne alle.

Pidä ensin itsestäsi huolta

On helpompaa olla avoin ja emotionaalisesti saatavilla rakkaudelle, kun on henkisesti hyvinvoiva. Deittailuvalmentaja Elsa Moreck muistutti, että vedät puoleesi sitä, mitä olet, etkä sitä, mitä haluat.

”Jos haluat löytää vaatimustasosi täyttävän kumppanin, täytyy sinun varmistaa, että täytät ne vaatimukset itse ensin”, hän sanoi Bustlelle.

Mitä paremmaksi olosi tunnet, sitä todennäköisemmin löydät kumppanin, joka vastaa tätä energiaa. Moreck suosittelee haastamaan itseäsi kehittymään joka päivä ja näin et joudu koskaan tyytymään johonkuhun.

Ole aktiivinen

Deittailussa onnistuminen voi ottaa aikansa, joten on hyvä harjoitella sitä. Moreck suosittelee olemaan aktiviinen sekä deittisovelluksissa että tosielämässä esimerkiksi osallistumalla sinua kiinnostaviin tapahtumiin.

”Kun olet avoin tapaamaan ihmisiä eri tavoin, monipuolistat deittailustrategiaasi ja lisäät todennäköisyyttä, että tapaat sinulle sopivan ihmisen”, hän totesi.

Katkaise tunnesiteet menneisyytesi ihmisiin

Kuvittele päivittäin itsesi sellaiseen parisuhteeseen, jonka haluat. Miltä tämä suhde näyttää, mitä se saa sinut tuntemaan? Sitten pohdi niitä ihmisiä, joista saatat yhä pitää kiinni ja päätä, voivatko he antaa sinulle sellaisen suhteen kuin haluat. Jos eivät, päästä irti.

”Olen nähnyt ihmisten tyytyvän, koska he halusivat enemmän olla suhteessa kuin halusivat olla yhdessä tämän tietyn henkilön kanssa”, parisuhdeongelmiin erikoistunut lisensoitu mielenterveysneuvoja Justine Carino sanoi Bustlelle.

Miksi odottaa jotakuta, joka ei välttämättä anna sinulle sitä, mitä haluat?

Unohda listaukset

On toki hyvä tietää, millaista kumppania etsit. Matchmaker Ashley Campanan mukaan siitä voi kuitenkin olla hyötyä, jos heität menemään tarkat listat siitä, millaisen kumppanin tai parisuhteen haluat.

”Emme koskaan täysin tiedä, millaisessa paketissa seuraava parisuhteemme tulee. Jos pidät tarkkaa listaa kumppanin ominaisuuksista, et ole nirso tai etsi sitä, mitä ansaiset – se on rajoittavaa”, hän selitti.

On tärkeä tietää ydinarvosi ja parisuhdetavoitteesi. Jos kemiat kohtaavat jonkun kanssa, ole avoin mahdollisuuksille, joita siitä voi syntyä.

Pyri sanomaan ”Kyllä”

On miljoonia syitä, miksi kieltäytyä treffeistä. Campanan mukaan on aina helpompi sanoa ei ilman sen kummempaa miettimistä kuin sanoa kyllä.

”Jos käännämme tämän ajatuksen päälaelleen ja pyrkiikin sanomaan kyllä eikä ei, avaamme itsemme enemmän mahdollisuuksille”, Campana kertoi.

Löydä tapoja olla enemmän esillä

Campanan mukaan on tapoja, joilla sisällytät uusien ihmisten tapaamisen asioihin, joita jo teet. Jos teet töitä kotoa käsin, valitse päivä tai pari jolloin käyt tekemässä työpäivä vaikkapa kahvilassa tai jossain toisessa julkisessa paikassa. Tai mieti, voisiko harrastuksesi jotenkin yhdistää siihen, että tapaisit uusia ihmisiä samalla. Tällaiset penet muutokset päivittäisissä rutiineissa voivat auttaa sinua maksimoimaan mahdollisuutesi tavata joku uusi tämän vuoden aikana.

Ole läsnä päivittäisessä elämässäsi

Lisensoitu terapeutti Amanda Stemen neuvoo potilaitaan olemaan mahdollisimman läsnä elämässään eli harjoittamaan mindfulnessia jokaisena hetkenä. Näin elät elämääsi hetkessä ja et murehdi asioita, joita et voi kontrolloida. Stemenin mukaan deittaillessa tämä ei ole aina helppoa.

”Mutta olemalla läsnä, luomme tarvittavan tilan siihen, että olemme syvästi yhteydessä itseensä ja muihin ihmisiin ympärillämme, mikä on äärimmäisen tärkeää rakkauden löytämiseksi”, hän sanoi.

Ole positiivinen

Älä anna menneiden lannistaa sinua ja laittaa kapuloita tulevaisuutesi rattaisiin. Deittailuvalmentaja Kara Laricksin mukaan positiivisen, toiveikkaan asenteen ylläpitäminen on kaikki kaikessa, kun etsii rakkautta.

”Negatiivinen tai luovuttanut asenne paistaa läpi treffeillä ja päivittäisessä kanssakäymisessä, mikä muuttaa ’en koskaan löydä rakkautta’ -pelon todeksi”, Laricks totesi.

Tärkeää onkin muuttaa tätä sisäistä ajattelua. Luovuttamisen sijaan ajattele niin, että sinun kumppanisi on aivan nurkan takana ja olet innoissasi hänen tapaamisesta. Laricks suosittelee harjoittelemaan tätä ajatusta peilin edessä, jotta näet miten kasvosi muuttuvat: voit nähdä hymysi, ryhtisi ja katseesi muuttuvan, kun vaihdat negatiiviset ajatukset positiivisiksi.

Jos tavoitteesi on löytää rakkaus tänä vuonna, saattaa se vaatia sitä, että panostat siihen enemmän kuin olet aiemmin tehnyt. Mutta jos sen jälkeen löydät itsesi terveestä parisuhteesta, on se ollut kaiken vaivan arvoista!

Lähde: Bustle