Jos kokemuksesi deittisovelluksissa ovat lähinnä lopahtaneita keskusteluja, toteutumattomia treffejä ja tapaamisia, joissa kemia ja kipinät olivat tipotiessään, voi tehdä mieli kirota deittailu alimpaan helvettiin. Tämän taustalla voi kuitenkin olla korjattavissa olevia virheitä.

Parisuhdeasiantuntija Neil Wilkie on listannut Metrolle yleisiä kompastuskiviä, joihin sinkut törmäät deittisovellusten maailmassa, ja miten yleiset virheet voisi välttää. Suomensimme Wilkien neuvot alle.

Teeskentelet olevasi jotain, mitä et ole

Oletko todella oma itsesi deittisovelluksessa? Jos feikkaat ja teeskentelet, ei se johda muuhun kuin epäonnistuneisiin suhteisiin. Miten aitoja tunteita voisi edes kehittyä, jos et ole varma, pitääkö hän todellisesta, aidosta sinusta?

”Kuten Mark Twain sanoi, jos kerrot totuuden, ei sinun tarvitse muistaa, mitä sanoit. Ole ylpeä siitä, kuka olet ja sitten löydät ihmisen, joka rakastaa sinua omana itsenäsi”, Wilkie totesi.

Etsit jotakuta täydellistä

Wilkien mukaan jokaisella on unelmia täydellisen kumppanin tapaamisesta, kuka saisi läheiset kateelliseksi ja hurmaantumaan.

”Tämä on kiva unelma, mutta todellisuus saattaa olla pettymys. Sen täydellisyyden luominen voi vaatia tuntikausia aikaa tai se voi vaatia paljon narsismia. Ystävien hurmaaminen ja kateellisuus voi olla myös toksista”, Wilkie muistutti.

”Mikset sen sijaan etsisi henkilöä, joka rakastaa sinua ja jonka kanssa voit rakentaa kestävän, rakastavan ja tyydyttävän suhteen? Joku, joka on kaunis sisältä ja ulkoa. Joku, joka rakastaa sinua ja sinun epätäydellisyyksiäsi”, parisuhdeasiantuntija sanoi.

Et ole realisti

Jos sinulla on pitkä lista piirteitä ja ominaisuuksia, jotka matchin pitäisi täyttää, menee sinulta ohi ihmiset, jotka voisivat tehdä sinut todella onnelliseksi. Wilkien mukaan koko elämä on kompromisseja.

”Keskity siihen, mikä on sinulle todella tärkeää, ne arvot, joista et jousta, ja sitten etsi huolella niihin sopivaa kumppania. Muutama sentti sinne tai tänne ei välttämättä olekaan niin tärkeää, kun keskityt siihen, mitä hän saa sinut tuntemaan”, Wilkie kertoi Metrolle.

Leikit muiden tunteilla

Suoraan sanottuna: älä ole m*lkku. Se osuu vain omaan nilkkaasi. Wilkien mukaan deittailu on leikkikenttä, jolla ihmiset kaatuvat ja satuttavat itsensä.

”On epäreilua olla epäkunnioittava muita kohtaan ja talloa heidän tunteitaan. Jos haluat vain leikkiä; älä tee sitä. Etsi kicksisi muualta”, asiantuntija jyrähti.

”Jos matchaat ihmisen kanssa, kuka ei ole sinulle oikea, ole rehellinen ja hienotunteinen hänen kanssaan. Kohtele muita kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan”, Wilkie muistutti.

Odotat tuloksia välittömästi

Älä vaivu epätoivoon, jos profiilin luomisen jälkeen et heti saa kymmenittäin matcheja ja paljon viestejä. Jos menet deittisovellukseen odottaen välitöntä validaatiota tulet todennäköisesti pettymään – ja saatat lopettaa sovellusten käytön sen takia kokonaan.

Älä odota kuuta taivaalta, vaan pidä odotuksesi realistisena ja ymmärrä, että tällaiset jutut ottavat aikansa.

”Jos vielä vuoden jälkeen olet deittisovelluksessa etkä ole saanut yhtään reaktiota, olet joko väärässä sovelluksessa, kuvasi tai profiilisi ei iske tai kriteerisi ovat liian kapeat”, Wilkie huomautti.

”Ole kärsivällinen, pitkäjänteinen ja säännöllisesti hio profiiliasi ja ihannematchiasi”, hän neuvoi.

Luovutat liian helposti

Deittisovellusten käyttö ei ole aina ruusuilla tanssimista, vaan vastaan tulee myös ikäviä kokemuksia kauheista viesteistä ghostatuksi tulemiseen. Jatka silti eteenpäin.

”Näe deittailu matkana, jolla sinun on mahdollisuus kohdata uusia ihmisiä ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. Kuka tietää, ehkä kaikista kokemuksistasi syntyy kirja”, Wilkie totesi.

Et vastaa viesteihin

Wilkien mukaan on tylyä ja epäkohteliasta jättää vastaamatta viesteihin.

”Miltä sinusta tuntuisi, jos olet nähnyt ihannedeittisi, laittanut viestiä etkä ole saanut vastausta? Kuinka monta kertaa olet kirjautunut sisään täynnä toivoa vain pettyäksesi, kun viestiä ei ollutkaan”, parisuhdeasiantuntija sanoi.

Wilkien mukaan jos vastauksesi on kiitos, mutta ei kiitos, kerro se hänelle hellästi, nopeasti ja selvästi. Älä ole tyly häntä kohtaan, mutta Wilkie vinkkasi, että jos voit antaa hänelle palautetta, joka auttaa häntä matkallaan, tee se.

”Jos olette tavanneet ja hän on panostanut siihen, järjestänyt mukavan paikan ja aterian, älä jätä häntä limboon. Kiitä häntä ja kerro, ettei hän ole sinulle sopiva kumppani”, hän lisäsi.

Otat kaiken liian vakavasti

Deittailun pitäisi olla hauskaa, joten jos se on sinulle vain kuluttavaa ja ikävää, lataa akkujasi ja pidä tauko. Muista, että sinulla ei ole pakko olla romanttista kumppania, vaan sellainen on vain kiva lisä omaan elämään.

Varmista, että olet valmis suhtautumaan nettideittailuun kevyesti ja ilolla.

Näet kumppanin löytämisen päämääränä, et matkana

”Haluat tavat Sen Oikean, mennä naimisiin ja elää täydellistä avioelämää. Haluat sen nyt tai viimeistään huomenna”, Wilkie aloitti.

”Haluatko sitä todella vai haluatko jännittävän ja hauskan matkan, jonka aikana opit paljon itsestäsi, muista ihmisistä ja ihmissuhteiden maailmasta”, hän jatkoi.

Wilkie suositteli etenemään rauhassa ja nauttimaan matkasta, jota deittailu voi olla.

Et ole varma siitä, mitä haluat

Tämä on avainasemassa. Kun et todella tunne itseäsi ja prioriteettejasi, etsit aivan vääriä ihmisiä ja romanttiset kokemuksesi eivät täytä tarpeitasi.

”Jos tiedät, mitä todella haluat, todennäköisemmin myös saat sen”, Wilkie muistutti.

Parisuhdeasiantuntijan mukaan kannattaa ottaa aikaa pohtiaksesi sitä, millaisen elämän haluat saada ja miten haluat tuntea.

”Sitten varmista, että deittiprofiilisi osoittaa tämän ja etsi ihmisiä, jotka haluavat jotain samanlaista”, Wilkie neuvoi.

Lähde: Metro