Nykypäivänä ihmiset deittailevat paljon enemmän heille ennestään tuntemattomia ihmisiä. Vaikka jotkut yhä löytävät kumppanin esimerkiksi opiskeluiden, töiden, harrastusten tai ystävien kautta, alkaa monen rakkaustarina deittisovelluksista.

Matchin kanssa jutellessa voi muodostua pieni käsitys siitä, millainen ihminen hän on, mutta totuus voi olla silti jotain muuta. Näin ollen ensitreffeille lähtiessä on hyvä olla tietoinen tietyistä varoitusmerkeistä, jotka kertovat, että on parempi juosta tätä kaveria karkuun kuin deittailla häntä.

Psykoterapeutti Julie Orlov listasi Your Tangolle viisi isoa varoitusmerkkiä, joita on hyvä pitää silmällä. Orlovin mukaan nämä merkit voivat kertoa siitä, että tulevaisuudessa deitistäsi voisi koitua ongelmia.

Hän ei päästä irti menneistä

Jos deittisi alkaa puhua kurjasta lapsuudestaan ensitreffeillä, ei se ole Orlovin mukaan hyvä merkki. Jos hän näin tekee itseään tutuksi sinulle, on se luultavasti vain jäävuoren huippu. Tämä kertoo siitä, että deittisi kaipaa enemmän emotionaalista tukea sinulta kuin hän pystyy itse antamaan takaisin. Jos hän alusta alkaen on tällainen, varaudu olemaan hänelle enemmän terapeutti kuin deitti.

Hän on liian innoissaan sinusta

Orlovin mukaan jos deittisi käyttäytyy kuin olisit vastaus hänen rukouksiin ja julistaa jumaloivansa sinua heti kättelyssä, hän elää haavemaailmoissa. Orlov täryttää, että tällainen tyyppi on liian tarvitseva, ahdistunut tai ihastunu. Häntä deittailemalla lopulta alkaisit halveksua sitä, että sinut on nostettu jalustalle. Valmistaudu viettämään aikaasi ihmisen kanssa, kenellä ei ole mitään käsitystä itsestään.

Hän on tyly asiakaspalvelutyöntekijöille

Jos deittisi on tyly, epäkohtelias tai jotain muuta vastaavaa asiakaspalvelutyötä tekeville treffienne aikana, voit olla varma, että saisit itse lopulta samanlaista kohtelua. Orlov suosittelee, että valmistaudut lähtemään pois, jos deittisi on tyly, kärsimätön tai saa sinut häpeämään.

Hänen arvonsa eivät käy yksiin omiesi kanssa

Kuuntele tarkoin, mitä deittisi kysyy sinulta ja mitä hän itse kertoo esimerkiksi arvoistaan tai tavoitteistaan. Orlovin mukaan jos käy ilmi, että teidän ydinarvonne ja tarpeenne ovat erilaiset, valmistaudu unohtamaan tämä tyyppi. Arvoilla ja tarpeilla on todella iso merkitys pidemmän päälle.

Hän uppoutuu elämääsi liian nopeasti

Tämä viimeinen koskee enemmän deittailua ylipäänsä, mutta tätä voi ilmetä myös ensitreffeillä ja niiden jälkeen. Deittisi olettaa, että välillänne on suhde ennen kuin sellainen voisi olla olemassa. Orlovin mukaan hän saattaa esimerkiksi soittaa, kun on lähistöllä ja haluta tulla kylään tai odottaa, että otat hänet mukaasi perhejuhliin tai olettaa, että olet sitoutunut häneen ennen kuin tällaisesta on yhdessä keskusteltu. Tällaiset ihmiset ovat Orlovin mukaan yleensä tukahduttavia ja pakkomielteisiä. Valmistaudu vahvistamaan rajojasi ja asettamaan niitä säännöllisesti.

Lähde: Your Tango