Jotta deittailu johtaisi johonkin, mihin toivoo sen johtavan, eikä koko touhu alkaisi vain turhauttaa, voi olla hyvä turvautua yllättävienkin neuvojen apuun. Cosmopolitan on listannut yhteistyössä Revlonin ja Zooskin kanssa deittailuneuvoja, jotka jokaisen nuoren aikuisen olisi hyvä tietää, ja suomensimme ne alle.

Miehet pitävät pidemmistä viesteistä

Cosmon mukaan kun nainen lähettää viestin, saa hän 40 prosenttia todennäköisemmin siihen vastauksen, jos viestin pituus on yli 140 merkkiä.

Naisen kannattaa tehdä aloite

Aloitteen tekevät naiset saavat todennäköisemmin vastauksen. Jos mainitset syömisen, drinkit tai lounaan, tulee vastaus 73 prosenttia todennäköisemmin.

Vilkkain aika vuodesta

Kesä lähestyy, mutta se ei suinkaan ole vilkkainta aikaa deittisovelluksissa ja -sivustoilla. Vilkkainta on joulusta ystävänpäivään. Zooskin mukaan aika kaksi viikkoa joulun jälkeen on kaikista vilkkainta ja rekisteröintien määrä pomppaa 25 prosenttia. Suosituin päivä on 5. joulukuuta, jolloin 54 prosenttia enemmän ihmisiä liittyy deittisivustoille.

Mieti, miten käytät hymiöitä

Jos et ole emojien ystävä ja käytät perinteisempiä hymiöitä, on siinä Cosmon mukaan merkitystä, millä tavalla ne teet. Jos lähetät ”nenällisen” hymiön, kuten :-) saat 13 prosenttia todennäköisemmin vastauksen. Jos taas hymiölläsi ei ole nenää, eli se näyttää vaikkapa tältä :), saat 66 prosenttia epätodennäköisemmin vastauksen. Älä siis unohda nenää tai saatat joutua unohtamaan treffeille pääsyn!

Ulkoiluaktiviteetit voivat johtaa lakanoiden väliin

Wiredin graafi paljasti 380 suosituinta englanninkielistä sanaa tuhannesta, mitä käytetään eniten profiileissa yhdellä nettideittisivustolla. Listan kärjessä olivat sanat, kuten surffaaminen, jooga, hiihtäminen ja urheilija.

Huolehdi oikeinkirjoituksesta

Sukupuoleen katsomatta typot ja huono kielioppi voivat laittaa kapuloita rakkauselämän rattaisiin. Kibinin kyselyssä 1 700 nettideittailijasta 43 prosenttia totesi, ettei huonosti kirjoitetut viestit ole seksikkäitä.

Suosi selfietä profiilissasi

Zooskin tutkimuksen mukaan 84 prosenttia ihmisistä suosii selfietä virallisemman profiilikuvan sijaan, kun katsovat muiden profiileja.

Älä kommunikoi liian kauan sovelluksissa ennen tapaamista

Journal of Computer-Mediated Communication -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan saattaa olla eräänlainen käännekohta deittailussa. Tutkijoiden mukaan jos kaksikko kommunikoi liian kauan sovelluksen tai deittisivuston välityksellä ennen ensitreffejä, saattaa se saada luomaan ihannoidun kuvan toisesta ennen tapaamista. Tämä voi taas johtaa kasvokkain tapaamisessa pettymykseen, kun ihminen ei vastaakaan sitä mielikuvaa, joka viestitellessä syntyi.

Lähde: Cosmopolitan