Jos etsit deittisovelluksista tai -sivustoilta seuraa miehistä, oletko laittanut merkille, miten monen profiilin kuvia yhdistää tietty seikka? Miehet nimittäin valitsevat profiiliinsa usein sellaisia kuvia, joissa he pitelevät kalaa käsissään.

Kalakuvia löytyy myös muiltakin kuin miehiltä, mutta The Listin mukaan ilmiö on selvästi enemmän keskittynyt juuri miehiin. Kalakuvat ovat olleet niin iso juttu, että TikTokissa on jopa arvioitu miesten kalakuvia.

Mutta mistä näiden kalaa esittelevien kuvien suosio johtuu? The Listin mukaan yksi selitys voi olla se, että miehet yrittävät tällä tavoin tuoda ilmi maskuliinisuuttaan ja osoittaa, että he ovat kiinnostuneet perinteisemmin miehisiksi mielletyistä aktiviteeteista, kuten kalastuksesta.

The Listin mukaan länsimainen kulttuuri koettaa kertoa, että miesten pitäisi mahtua rosoiseen muottiin, jossa he ovat kiinnostuneita kalastuksesta, metsästyksestä ja muista ”maskuliinista” aktiviteeteista. Näin ollen ei ole yllättävää, että miehet yrittävät kalakuvilla vaikuttaa vetoavammalta saadakseen seuraa.

The Listin mukaan jotkut miehet sen sijaan ovat perustelleet kalakuvien käyttöä sillä, että heistä kalat näyttävät kivalta. Toiset taas ovat sanoneet, että he kokevat näyttävänsä paremmalta kalan vierellä.

Toki kalakuvan käyttö voi olla vain tapa kertoa omista kiinnostuksen kohteistaan miehisyyden esittelyn sijaan. Jos tästä jotain ottaa onkeensa, niin se on se, että muistaa valita sellaisia kuvia, jotka ovat itselle ominaisia ja kertovat hieman sinusta.

Lähde: The List